Elváltak és újraházasodottak hétvégéje

„Íme, újjáteremtek mindent!”(Jel 21,5)

0
1573

A családpasztorációs központ munkatársai 2017. április 7–8. között elváltak és újraházasodottak számára  szerveznek hétvégét Székelyudvarhelyen, a Szent Pió Lelkigyakorlatos Házban. Ebben az évben a hangsúlyt a válás okozta lelki sebek gyógyulására szeretnék fektetni, támpontokat nyújtva annak kapcsán, hogyan lehet továbblépni, felállni az elutasítottság, a félelem, a harag, a szégyen vagy a bűntudat érzéséből. Hogyan lehet megküzdeni a magánnyal? Hogyan lehet megbocsátani? Hogyan lehet „koszorút ölteni a hamu helyett, örömnek olaját a gyászruha helyett, a szomorúság lelke helyett meg ünnepi öröméneket.” (Iz 61,3) 

A hétvége tervezett témái és előadói:

  1. Az egyház számít rád – Elváltak és újraházasodottak a plébánián (László Attila, szombatfalvi plébános)
  2. Van élet a válás után (Pál Jakab István, Brassó és Tuzson Erika Tünde, Kézdivásárhely)

A program pénteken este 6 órakor kezdődik, és szombaton vacsorával ér véget.
A hétvége részvételi díja: 25 lej/fő/hétvége. Ez az összeg nem tartalmazza a szállás, illetve az étkezés költségeit.

A teljes ellátást igénylők számára az összköltség 110 lej (reggeli 10 lej, ebéd 20 lej, vacsora 10 lej, szállás 35 lej/éjszaka/fő, részvételi díj 25 lej). Ha valaki támogatást igényel, jelezze a bejelentkezésnél.

A bejelentkezésnél szükséges pontosítani, hogy a résztvevő milyen szolgáltatást szeretne igénybe venni (szállás, reggeli, ebéd, vacsora), így ezúttal is mindenki magának számolhatja ki és döntheti el: mennyit tud és akar erre a hétvégére fordítani.

Bejelentkezni április 5-éig lehet a  kertesz.maria@csalad.ro e-mail címen, megadva a következő adatokat: név, lakcím, telefonszám, e-mail cím, születési dátum, házasságkötés éve, válás éve, milyen ellátást igényel (szállás, reggeli, ebéd, vacsora)

Szükség esetén információ Kertész Marikánál a 0743-152008-as telefonszámon kapható.

Jelentkezés után részletes programot küldenek a szervezők.