Karácsonyi JóPont akció Csíkszeredában

Többféleképpen adományozhatnak mindazok, akik segíteni szeretnének rászoruló családokon

0
1357

December 1-én indult útjának a csíkszeredai Juventutti Alapítvány Karácsonyi JóPont akciója, azzal a céllal, hogy több partner bekapcsolódásával és a csíkszeredai jó szándékú emberek segítségével tegyék szebbé rászoruló csíkszeredai és Csíkszereda környékén élő családok karácsonyát tartós élelmiszerből, valamint tisztító és tisztálkodási szerekből álló csomagok eljuttatásával. Az akció december 17-ig tart, és összesen 19 gyűjtőponton fogadnak különböző adományokat.

Adományozni tehát többféleképpen lehetséges. Tartósélelmiszer-adományokat várnak a Piac utcai Merkúr Áruházban kihelyezett, az alapítvány logójával ellátott ládába. Itt kérik a segíteni vágyókat, a termékek sérülésének elkerülése érdekében csak kizárólag tartós élelmiszert hagyjanak ebben a ládában: lisztet, cukrot, olajat, kukoricalisztet, rizst, konzerveket, pástétomokat, stb. A tartósélelmiszer-gyűjtő Karácsonyi JóPont a piac felőli kijáratnál található. A Hargita utcában is elérhető, a Comcolor üzlet emeletén egy másik JóPont, itt tisztító és tisztálkodási szereket hagyhatnak mindazok, akik ilyen módon segítenének a családoknak.

Azok számára pedig, akiknek nem lesz idejük vásárolni, de segítenének 1-2 lejjel, az alapítvány és együttműködő partnerei összesen 17 pénzadománygyűjtő Karácsonyi JóPontot is létrehoztak Csíkszeredában. Az ezeken a pontokon összegyűlt pénzadományok teljes összegéből tartós élelmiszert vásárolnak, és eljuttatják azt rászoruló, sokgyermekes családoknak még Karácsony előtt. Pénzadománygyűjtő JóPontok vannak:  minden csíkszeredai Harmopan üzletben, a Mixt Com Srl. üzleteiben (Szentlélek utca 41. szám és Jégpálya utca 45. szám), a Novák Cukrászdában (Petőfi utca 34. szám), a Bakó Cukrászdákban (Liviu Rebreanu utca 38. szám és Kossuth Lajos utca 11/13. szám), a Nagymama Cukrászdában (Szabadság tér 13. szám), a Mokka Cukrászdában (a Kauflandban, Nagyrét utca 16. szám), valamint a Juventutti Alapítványnál (Kőrösi Csoma Sándor utca 2. szám).

A Juventutti Alapítvány azok számára is szeretné biztosítani az adományozás lehetőségét, akik nem élnek itthon, ezért létrehoztak a honlapjukon egy online adományozói felületet is, így tartósélelmiszer-vásárláshoz járulhat bárki hozzá, aki szeretne, függetlenül attól, hol él. Az online adományozói felület ITT érhető el.

Kapcsolattartó személy:
Balázs Brigitta
0742 049 038
balazs.brigitta@juventutti.ro