Őszi játszóház, kézműves foglalkozás, vidám együttlét az Apró Kezek Műhelye szervezésében

0
44
Fotók: dévai ferences plébánia

Az őszi hangulat és a közösségi összetartozás jegyében telt október 26-a a dévai Szent Antal Közösségi Háznál. A szervezők színes kézműves foglalkozásokkal, vidám játékokkal és családi programokkal várták a helyieket. Az eseményen kicsik és nagyok egyaránt részt vettek, a közös együttlét pedig igazi ünneppé varázsolta ezt a napsütéses őszi szombati napot.

Tevékenységünk Bonaventura ferences szerzetes köszöntőjével, áldásával és közös imádsággal kezdődött. Elsőként arra kértük a résztvevőket, hogy mondják el, mi az, amire csodálattal néznek, ha körbetekintenek a plébánia udvarán. Volt, aki a kék eget, a napsütést, barátai tekintetét, de volt olyan is, aki a falevelet vagy az őszi színkavalkádot említette.

A résztvevők különleges, természet ihlette alkotásokkal díszítették a plébánia udvarán megálmodott Csodavárat, amelynek elkészítéséhez szalmabálákat, faleveleket, ágakat, száraz növényeket, tököt használtak fel. A gyerekek lelkesedéssel vágtak bele a tökfigurák készítésébe, míg a felnőttek a levéldíszek és őszi koszorúk megalkotásában jeleskedtek. A legnépszerűbb foglalkozások között volt a tökdíszítés, amely során a résztvevők saját kezűleg rajzolhatták meg a tököket, illetve a Csodavár díszítése, amelyet a nagyobbak Leonte Gabriella tanárnő vezetésével varázsoltak igazi csodavárrá. A Csodavárat a gyermeksereg be is lakta, hiszen a legnagyobb csoda ebben a várban mindazon gyerekek és felnőttek voltak, akik eljöttek erre az őszi alkalomra. A Csodavárban szebbnél szebb tündérek is életre keltek az 5–9.-es diákok jóvoltából. A kisebb gyerekek pedig a plébánia udvarán a betonon rajzoltak csodavárakat. A program szervezői minden korosztály számára igyekeztek változatos és kreatív lehetőségeket biztosítani, hogy mindenki megtalálja a számára legközelebb álló alkotási formát.

A gyermekek számára külön interaktív játszórész kialakítására is sor került, ahol a mozgásfejlesztő játékok örvendtek nagy népszerűségnek. A társasjátékok és kreatív feladványok által a kisebbek nemcsak jól szórakoztak, hanem készségeiket is fejleszthették, miközben új barátságokat kötöttek. Az eseménynek ez a része kiemelt figyelmet kapott a szülőktől is, akik örömmel látták gyermekeik aktív részvételét és a közös játék adta boldog pillanatokat.

Az őszi játszóház egyik legfontosabb eleme a közös együttlét volt, amely nemcsak a családokat, hanem a helyi közösség tagjait is közelebb hozta egymáshoz. A közösségi ház melegséget sugárzó, őszi dekorációkkal díszített tereiben a családok közösen alkothattak, ami rengeteg mosolyt és nevetést eredményezett. Az esemény fénypontjaként közös ebéd és süteményfogyasztás zárta a programot.

A rendezvény kedvező fogadtatására való tekintettel a játszóházat jövőre is megszervezzük, hogy a közösség számára újra lehetőséget adjunk az együtt eltöltött minőségi idő, a feltöltődés örömére. Az esemény minden résztvevő számára maradandó élményeket nyújtott, és bebizonyította, hogy a közös alkotás és játék igazi közösségformáló erővel bír.

Az őszi játszóház megszervezése is közös munka eredménye volt, ezért Isten fizesse Lőrincz Krisztiánnak és csapatának a finom ebédet, Györfi Eduárdnak a hangosítást, Kelemen Attila parlamenti képviselőnek és családjának az üdítőt és a süteményt, az egyháztanácsosoknak a kellékek előkészítését, a szülőknek, Dézsi Laurának, Papp Krisztinának a sok finomágot, és nem utolsó sorban Bonaventura testvérnek a játszóház lehetőségének a lebonyolítását. Jó volt együtt lenni, mert együtt mindig jó!

Kun-Gazda Kinga Viola