Iskolatáskákat adományoztak

0
27

Iskolakezdési segélyprogram keretében hátrányos helyzetű diákokat segítettek adományozók — Günther Wiedemann és az Alb Donau Rumänienhilfe segélyszervezet, Mag. Peter Zidar állandó diakónus, HAK Hollandia — jóvoltából a nagyváradi Caritas Catolica munkatársai és önkéntesei.

A tavaly nagy sikerrel elindított iskolakezdési segélyprogram folytatásaként a nagyváradi Caritas Catolica német támogatója, Günther Wiedemann és az Alb Donau Rumänienhilfe segélyszervezet csapata úgy döntött, hogy ebben az évben is gyűjtést szerveznek hátrányos helyzetű romániai diákok megsegítésére.
Ennek a kezdeményezésnek a keretében október 11-én, pénteken, a Tasnádi Caritas által működtetett afterschool programot látogatták meg. Itt helyi, és a környékbeli falvak elemi osztályos gyermekei délutáni oktatást, étkeztetést és közösségi foglalkozásokat kapnak.

Az Alb Donau segélyszervezet és a német adományozók jóvoltából mintegy 90 iskolatáskákát valamint írószereket, színes ceruzákat, füzeteket, rajztömböket, tolltartókat, mappákat, társas- és készségfejlesztő játékokat, tisztálkodó szereket kaptak a tasnádi gyermekek.

Günther Wiedemann és az általa vezetett segélyszervezet a több évtizedes hagyományokkal rendelkező karácsonyi cipősdoboz akció kiemelt támogatója tavaly indította el új tevékenységként az iskolakezdést segítő programot. Az együttműködés a személyes találkozáson alapul, hiszen mindig fontosnak tartották, hogy közvetlenül és alaposan megismerjék a humanitárius akciók megsegítettjeinek helyzetét, valamint a munkát, amit a Caritas különböző részlegei végeznek a helyi közösségekben. Ilyen találkozásra adott kiváló alkalmat az adományok ünnepélyes átadása az elmúlt hétvégén. Dr. Czier Tibor igazgató és a helyi szervezet vezetősége mellett jelen volt a délutáni oktatási programban résztvevő gyermekek egy csoportja is.

A nagyváradi Lucreția Suciu Általános Iskola elemi osztályos tanulói részére is iskolatáskákat és édességet osztottak a Caritas Catolica önkéntesei október 14-én, hétfőn. A táskákat osztrák gyermekek és családjaik felajánlásából Mag. Peter Zidar állandó diakónus gyűjtötte össze és szállította Nagyváradra. A használt, de kiváló állapotú külföldi hátizsákokat édességekkel és konzervekkel töltötték meg a nagyváradi élelmiszerbank, valamint a HAK Hollandia jóvoltából. Az adományozók és a projekten dolgozó önkéntesek mosolyt csaltak a kicsik arcára, akik szép énekekkel mondtak hálát a nem várt ajándékért.

Forrás és fotó: Caritas Catolica