Mozgalmas őszi napok a székelyudvarhelyi Pastor Bonus papi öregotthonban

0
229
Fotók: Gyulafehérvári Caritas

Szüreti mulatságot tartottak és idősek világnapját is ünnepeltek a székelyudvarhelyi Pastor Bonus papi öregotthonban az ősz során. A hangulatos programokba Györgyi Emőke írásán keresztül nyerhetünk bepillantást.

Szüreti mulatság

Ha ősz, akkor szüret, ha szüret, akkor mulatság! Így volt ez a székelyudvarhelyi Pastor Bonus papi öregotthonban is, szüreti mulatságot szerveztek szeptemberben.

A vigasság felvonulással kezdődött: a népviseletbe öltözött munkatársak népdalokat énekelve vonultak be a közösségi térbe, ahol már izgatottan várták őket a lakók. A „csőszlányok” és „csőszlegények” saját kezűleg, színes papírból készített pártát és kalapot viseltek, a hagyományokhoz illően. Kollegáink saját koreográfiája alapján eljárták a csősztáncot, amit viharos tapssal jutalmazott a mulató közönség.

Zenészeink az internetről érkeztek, megállás nélkül húzták, mi meg csak roptuk, roptuk és roptuk… Szőlő is volt bőven, de egyéb őszi gyümölcs is fogyasztásra került. A hangulat nagyon jó volt, sajnálhatja, aki nem volt!

Idősek világnapja

Október 1-én megünnepeltük az idősek nemzetközi világnapját. A rendezvényt Györgyi Emőke, az öregotthon munkatársa nyitotta, aki Miniska Zsejke: Az örök fiatalság című versével köszöntötte a lakókat és a vendégeket egyaránt.

A Benedek Elek Pedagógiai Líceum elsős step by step osztályának tanulói Sebestyén Klára-Veronika és Dávid-Szabó Cecília tanítónők irányításával színes köszöntő képeslapokkal, vidám őszi versikékkel, énekekkel köszöntötték az öregotthon lakóit, életvidám hangulatot teremtve a közösségi térbe.

Időseink kérésére közösen eléneklésre került a Székely himnusz is. Hálás, könnyes, elégedett tekintetek, ölelések, mosolyok zárták a szívhezszóló eseményt!

Forrás: Györgyi Emőke/Gyulafehérvári Caritas