Digitális misszionáriusok és katolikus influencerek jubileumára készülnek

0
161

A jövőre Rómában tervezett 2025-ös szentév eseményei között szerepel a digitális misszionáriusok és katolikus influencerek jubileuma is. Az első világméretű találkozó után, amelyre a 2023-as lisszaboni ifjúsági világtalálkozó keretében került sor, és amelyre a világ minden tájáról érkeztek résztvevők, a katolikus influencerek 2025. július 28-án és 29-én Rómában gyűlnek össze a nekik szentelt eseményre. Ezt a hírt Monsignore Lucio Adrian Ruiz, a Kommunikációs Dikasztérium titkára április 20-án jelentette be.

A digitális misszionáriusok jubileuma, amelyet az ifjúsági jubileumot megelőző napokban ünnepelnek, meghívja mindazokat, akik elkötelezettek a közösségi médián keresztül történő evangelizáció mellett. A lisszaboni világtalálkozón a katolikus influencerekért celebrált szentmisén José Tolentino de Mendonça bíboros, a Kulturális és Oktatási Dikasztérium prefektusa homíliájában a következő szavakkal fordult a jelenlévőkhöz: „Ma az egyháznak szüksége van rátok, kedves digitális influencerek, hogy a remény hordozói legyetek a társadalmi kapcsolatok ezen új tereiben, amelyek a közösségi média és a közösségi hálózatok.

A jubileum célja, hogy a digitális misszionáriusok között tovább erősödjön a közösségi érzés és a kötődés. Lehetőséget teremt egy olyan missziós közösség találkozására, amely osztozik az azonos küldetésben, és amelynek egyedülálló kegyelme, hogy a jubileumi évben együtt léphetnek át a Szent Kapun. Maga Ferenc pápa a digitális misszionáriusok csoportjához intézett beszédében arra szólította fel őket, hogy érezzék magukat közösségnek, „az egyház missziós életének részeként, amely soha nem félt kimenni, hogy új horizontokkal és új határokkal találkozzon. Hirdessék Isten kegyelmét kreativitással és bátorsággal”.

A részvétellel kapcsolatos minden információ hamarosan elérhető lesz az évforduló honlapján.

Forrás: www.iubilaeum2025.va / Gerhardus.ro