Életfa — a marosszentgyörgyi plébánia családos közösségének nyári tábora

0
217

Idén negyedik alkalommal szervezték meg a marosszentgyörgyi plébánia családi közösségének nyári táborát Szelterszen, a Boldog Özséb Tanulmányi Házban július 11. és 14. között. A rendezvényre tizennégy család érkezett, így összesen 71 személy vett részt.

A tábor jelmondata „Szólj, Uram, mert hallja a te szolgád” (1Sám 3,9b), mely által az ima került fókuszba, mind a felnőttek, mind a gyerekek számára. A tábor ideje alatt három előadáson vehettek részt az érdeklődők. Az előadók, Ferenczi István és Zsuzsa házaspár volt, ők 13 éve Erdélyből költöztek ki a Cor et Lumen Christi közösségi házba Angliába,12 évet éltek ott, négy kislányuk is ott született. Egy éve költöztek Törökbálintra, ahol a magyarországi életközösség alapításában vesznek részt. Előadásaik által nyújtottak segítséget, hogy az ima jelentőségét és életszerűségét megértsék a jelenlevők. Ezzel párhuzamosan három csoportban a gyerekeknek is ebben a témában zajlottak a tevékenységek lelkes önkéntes keresztény fiatalok munkájával. A tábornak része volt a szülői romantikus este, moziest, túrázás a Vargyas-szorosban, tábortűz és családi játékok.

A tábort szentmisével zárták, amit Farkas László plébános celebrált. A program megvalósulását a Bethlen Gábor Alap zrt. támogatta.

Récsei Mária