Elbúcsúztak iskolájuktól a Kalazanci-líceum végzősei

0
352

Két osztály ballagott ma el a Kalazanci Szent József-líceumból. Miklósi Roland és Jónucz Alfonz osztályfőnökök diákjai az iskolájuktól való búcsút követően, a Kalazanci Szent József-templomban megtartott ünnepi szentmisén „kapták meg” a lelki útravalót.

„Most még előttetek az élet nagy része. Most fontos az, hogy mit kaptatok az iskolától, fontos tudni, hogy nem egyedül mentek az életbe, hanem Isten kezét megfogva az ő áldásával léptek ki az iskola ajtaján oda, ahova készültök. Lesznek, akik itthon maradnak, s lesznek olyanok is, akik Nagykárolyt elhagyva képzelik el életük folytatását. De biztos vagyok benne, hogy mindannyian szívükben őrzik Nagykárolyt. Azért imádkozunk ma, hogy megtaláljuk azt az utat, amit a jó Isten nektek szánt. Járjatok Krisztus útján és érjétek el célotokat”- mondta a szentmise során Schönberger Jenő megyés püspök.

A püspököt követően Kocsis Aliz igazgató is sok sikert kívánt a végzős diákoknak, és arra biztatta őket, hogy ne feledjék az iskolában tanultakat, és gondoljanak mindig jó szívvel egykori tanintézményükre.

Kép és szöveg: Nagykárolyi Anziksz