Cursillo találkozót tartottak Marosvásárhelyen

0
998

Az erdélyi Cursillo lelkiség Isten segítségével találkozót szervezett a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János-plébánián április 22-én. A találkozó mottója: Ma a te házadban kell megszállnom (Lk 19, 5).

Résztvevők érkeztek Csíkszeredából, Székelyudvarhelyről, Brassóból, Sepsiszentgyörgyről, Jobbágyfalváról, Székelyvarságról, Tusnádról és természetesen Marosvásárhelyről is. Külön öröm volt találkozni az idén februárban Nagybányán tartott férfi-cursilló résztvevőinek négyfős csoportjával, akik tanúságot tettek még igen friss lelki élmenyeikről.

A találkozó fél 11-kor szentségimádással kezdődött, majd szentmisén vett részt a csoport a Keresztelő Szent János-templomban. A felvezető téma következrtt, amint a mottó is mutatta, Zakeus találkozása Jézussal volt a szentírási rész. Ennek kapcsán kiscsoportokban beszélték meg a témát, majd közösen kiértékelték a beszélgetések eredményét.

Fél háromkor együtt ebédelt a csapat, így lehetőség volt a kötetlen baráti beszélgetésekre is. Mint minden hasonló alkalommal, most is megtapasztalták, hogy valamilyen mértékben minden ember Krisztus-hordozó, ezért találkozásaikban is Krisztust ajándékozzák egymásnak!

Köszönet és hála volt minden szívben a sikeres találkozó miatt, kiemelt köszönet Péter Arthur főesperes biztatásáért és segítségéért a szervezésben. Hála és köszönet a lelkipásztorok: vagyok Csató Béla, Jakab Lajos, Tamás Barna és Sebestyén Domokos szolgálatáért, külön köszönet Lakatos Zsolt magyarországi kispapnak, aki elkísérte a nagybányai testvéreket, és természetesen köszönet a Cursillo lelkiséghez tartozó résztvevőknek, hogy krisztusi ajándékként itt voltak Marosvásárhelyen.