Laudato si’-kiállítás nyílt a davosi Világgazdasági Fórumon

0
865
Fotó: Vatican News

A davosi Világgazdasági Fórumon május 22-én nyitották meg Asaf Ud Daula és Lia Beltrami Az érzelmek, amelyek változást hoznak című fotókiállítást, amelyet Ferenc pápa Laudato si’ kezdetű enciklikájának szenteltek. A tárlat május 29-ig látható a nemzetközi rendezvényen. A kiállítást az Aurora Vision hozta létre, a Szentszék Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma közreműködésével és támogatásával.

A 2021. október 31-i vatikáni Úrangyala imádság végén, Ferenc pápa szavaival indították el a kezdeményezést. A Szent Péter téren a kiállítást a Glasgow-ban megtartott COP26 csúcstalálkozóval egyidőben mutatták be. Most pedig a svájci Davosban megrendezett Világgazdasági Fórumon az ökológiai megtérés és az egyetemes testvériség útjának szükségességét kívánja hangsúlyozni a tárlat. Ez ösztönzőleg hathat a világ vezetőire, hogy egyre nagyobb meggyőződéssel és erővel fogadjanak el nemzeti és nemzetközi politikákat, amelyek célja az éghajlatváltozás elleni küzdelem és az átfogó ökológia előmozdítása.

A kiállítás megnyitóján több jeles szakember és egy szalézi tartományfőnök nővér is felszólalt. Beszédet mondott Lia Beltrami rendező és író, a kiállítás művészeti vezetője. A tárlat témája a teremtett világ, amelynek középpontjában a nők, férfiak és gyerekek állnak az enciklikát 40 mondatban bemutató ​​útvonalon. Davosban a képek szerzői által kiválasztott legmélyebb alkotások közül hatot mutatnak be.

Forrás: Somogyi Viktória/Vatican News