A csíkajnádiak idősnapi kirándulása

0
256

2011-től minden év októberében megszervezik az ajnádiak számára az idősnapi kirándulást. A 12. alkalommal meghirdetett, idei kirándulás úticéljai boldogemlékű Márton Áron püspök életútjához kapcsolódva Gyulafehérvár és Máramarossziget voltak.

Az ajnádi csoport tagjai egtekintették gyulafehérvári székesegyházat, az érseki palotában Márton Áron püspök dolgozó- és hálószobáját. Köszönet illeti a kántoriskola diákjait a remek idegenvezetésért.


Október 20-án, vasárnap szentmisén vettek részt a máramarosszigeti plébániatemplomban, majd ezt követően megtekinthették a helyi börtönmúzeumot. Márton Áron püspök 1951-1955 között négy évet töltött ebben a börtönben nehéz körülmények között, római katolikus és görögkatolikus püspöktársaival együtt. A börtön kápolnájában az ajnádiak imádkoztak közösségükért és nagy püspökünk boldoggá avatásáért.


A zarándoklatot Bogos Róbert magyartanár és Szőgyör Loránd gondnok vezette, szervezője a csíkajnádi Szent István Szervezet és a plébánia volt, főtámogató pályázati úton Hargita megye Tanácsa volt. Istennek legyen hála mindenért!