Táborozni jó! – Visszatekintő a szokondi táborokra

0
145


Szokond 30 év után is az a hely, ahol mindenki otthon érezheti magát, mert befogadást, elfogadást, figyelmet kaphat és a gondoskodás apró gesztusaiban részesülhet. Idén is teltházasok voltak a szokondi gyermektáborok. A négy hét programjában: 122 gyerek, 45 fiatal/csoportvezető, 3 kispap és 4 táborvezető vett részt, akik a szatmári egyházmegye különböző plébániáiról érkeztek.

Voltak közöttük olyan résztvevők, akik évek óta visszatérők, akik jól kiigazodtak a tábor napirendjében, mozgalmas életvitelébe. Mások első alkalommal vettek részt az ifjúsági iroda által szervezett szabadidős programban és szép élményekkel, új barátokkal, lelkesebben tértek haza otthonaikba. A szervezők a hetek témájának az imádságot, mottónak pedig Szent Lukács evangéliumából: Uram, taníts meg minket imádkozni!” mondatot választották. A tábori napokat változatos programok gazdagították: méta, közösségi-szórakoztató játékok, akadályverseny, ügyességi feladatok, kvízek. Minden nap volt kiscsoportos beszélgetés, ahol a gyerekek beszélgettek az imával kapcsolatos élményeikről, a példaképeikről és új ismeretekkel, tapasztalatokkal gazdagodtak. A hét legünnepibb alkalma a szentmise, a legmeghittebb pillanata pedig a csütörtök esti szentségimádás és tábortűz volt.


Szeptember 2-án Szatmáron, a Megmaradás Házában került sor a gyermektáborok kiértékelőjére, ahol az önkéntes fiatalok, az ifjúsági iroda munkatársaival együtt visszatekintettek a nyári táboros időszakra. A megélt tapasztalataikat közösbe tették azért, hogy azokból tanulva, a következő évben még jobban előkészíthessék a gyerekek számára a nyári programokat. A csoportvezetők kis csapata lelkesen osztotta meg élményeit és hálásak voltak a bizalomért, amit a gyerekek és szüleik részéről megtapasztaltak.
A gyerekek visszajelzéseiből az derült ki, hogy jövőre is szeretnének részt venni az egyházi táborokban, mert sok odafigyelést kaptak a csoportvezetők részéről és családias, vidám volt a hangulat.


Néhány táborozó írásos üzenete a szervezőknek:

  • Én mindenkinek ajánlom a szokondi tábort, mert nagyon jó. Köszönök mindent, hogy itt lehettem. Köszönöm a csoportvezetőknek a sok munkát, amit a táborba belefektettek.
  • Minden játék nagyon tetszett és hálás vagyok, hogy itt lehettem.
  • Köszönöm mindazt, amit tettetek, azt a sok boldogságot, amit kaptunk. Annak ellenére, hogy nem vagyok nagyon vallásos, felnyitotta a szememet a tábor. Bár kételkedve jöttem ide pont ezért, úgy érzem, a tábor után aktívabban fogom követni Isten szavát, köszönöm, hogy itt lehettem.
  • Nekem nagyon tetszett, és jövőre visszajövök. Éljen sokáig Szokond!

Forrás: Szatmári Egyházmegye Facebook-oldala

MEGOSZTÁS