Maradandó élmények: önismereti tábor fiataloknak

0
337
Fotók: Szent Gellért Alapítvány

Önismereti tábor tatrtottak V–VIII. osztályos diákok számára Szelterszfürdőn, a Szent Gellért Alapítványnál július 22–27. között. A Keresztirány önismereti tábor lehetővé teszi az erdélyi fiatalok számára, hogy új kapcsolatokat építhessenek, új barátságokat alakíthassanak ki, fejlődhessen a fiatalok vallásossága. A tábor által közelebb kerülhetnek egymáshoz és Istenhez egyaránt, ezáltal fejlődnek szociális készségeik, megtanulnak alkalmazkodni, illetve kialakul bennük egy olyan értékrend, amely a társadalom jólétét szolgálja. Az eseményről György-Lőrincz Tünde számol be.

A szervezők célja az volt, hogy a fiatalok bizalmi kapcsolatokat merjenek kialakítani egymással, ismereteket szerezzenek vallásukról, megismerjék a helyes értékünk alapjait. Táborunkban ezek a célok megvalósultak. A tábor során a fiataloknak lehetőségük volt tanításokat hallgatni, a tanításokban hallottakat kiscsoportos beszélgetésekben tovább mélyíteni, továbbá a kiscsoportok során a bennük felmerült kérdésekre is választ kaphattak. A fiataloknak lehetőségük volt szentmisén, szentségimádáson, továbbá egy lelki esten is részt venni, ezáltal is fejlődhettek hitben. A délutánok során kipróbálhatták magukat különböző sporttevékenységekben is, többek között métában és számháborúban. Ezen felül voltak műhelytevékenységek is: íjászkodás, airsoft fegyverrel lövés, karkötőkészítés fonalból, kulcstartókészítés Scooby fonalból, igekártyakészítés, póló- és táskafestés, fülbevaló, medál és egyéb dolgok készítése sütőgyurmából, illetve lehetőség volt egy szabadulószobát is kipróbálni.

A résztvevők visszajelzései:

„Nagyon tetszett, ahogy a programok meg voltak szervezve, fel voltak építve. Nagyon tetszettek a tanítások, sokat tanultam belőlük. Jó volt a társaság.”
„A csoportvezetők jó fejek voltak. Közelebb kerültem Istenhez. Jól éreztem magam, sokat nevettem.”
„Tetszettek a programok, a játékok, a szentségimádás. Tetszett, hogy minden nap volt szentmise. Jók voltak a munkacsoportok és a műhelyek.”
„Minden jó volt! Nagyon finom volt az étel, jó volt a társaság, emlékezetesek voltak és azok is maradnak az élmények.”
A visszajelzések alapján elmondható, hogy a Hargita Megye Tanácsa által támogatott tábor elérte a célját.

György-Lőrincz Tünde
Forrás: Szent Gellért Alapítvány

MEGOSZTÁS