Ötödjére szervezték meg a gyimesközéploki plébánia nagytáborát

0
554

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is megszervezték a Szent Mária Magdolna plébániai nagytábort Gyimesközéplokon július 14–22. között, amelyről a helyi plébános, Málnási Demeter és Bersan Tünde titkár beszámolóját olvashatják.

Az idei év volt sorban az ötödik, amikor megszerveztüka tábort. Idei rendezvényünk mottója a főegyházmegye tematikus évéhez igazodva az „Imával megújuló közösség” volt.

Táborunk az elmúlt évekhez hasonlóan idén is hét napot tartott, azonban a felépítése a korábbiakhoz képest kicsit másként alakult, ugyanis a tábor megálmodói és oszlopos tagjai között lévő valamikori kispapok: Kajtár Zsolt, Czirják Ottó és Hosszu Norbert Lajos idén újmisés papként vettek részt.


Az ötödik plébániai táborunk Kajtár Zsolt-László primicia szentmiséjével vette kezdetét, olyan formában, hogy a táborozó gyermekek népviseletbe (és nem csak) öltözve felvonultak az asszisztenciával együtt az ünnepi oltárhoz. Előző nap pedig szirmokat gyűjtöttek a virágszőnyeg előkészítéséhez.

A következő nap, azaz hétfőn a Középloki Ifjúsági Csoport, a KICS, amely szintén idén lett ötéves, előkészítette a terepet a gyermekek részére. Estére megérkezett a mikóújfalusi IKÚ Ifjúsági Szervezet, amelynek tagjai szintén öt éve járnak hozzánk a táborba, és a hét napból hármat felvállalnak. Idén tizenegyen jöttek, és szintén három napot töltöttek velünk a táborban, értékes és érdekes foglalkozásokat vezettek, tanítottak.


A tábor tulajdonképpeni napja kedden kezdődött. Ezen a napon 287 gyerek vett részt. A programunk délelőtt 10-órakor kezdődött a templomban.

Balázs Marika pedagógus vezetésével énekeket tanultunk minden nap, azért, hogy a vasárnapi az ünnepi szentmisét széppé tegyük. Az énektanulás mellett Mag Arnold József II. évet végzett kispap az imádságról tartott rövid tanítást, kivetítéses formában, interaktívan. Ezt követően a 11 órai reggeli torna és tízórai után következtek a foglalkozások és műhelymunkák, majd 13 órától az ebéd, és rövid pihenés után a játék és a vízi csata vette kezdetét. 16 órától uzsonna és 17 órától sátorbontás.


Táborunk szerdai napján Egyed Arnold István III. évet végzett kispap tartott rövid tanítást a szeretetről, kivetítéses formában és interaktívan. Ezen a napon 301-en voltunk a táborban.

A táborunk csütörtöki napján Fazakas Tibor III. évet végzett kispap tartott szintén kivetítéses formában és interaktívan előadást a hitről. Ezen a nap 317-en voltunk.

Táborunk pénteki napján Bege Lóránd II. évet végzett kispap tartott szintén kivetítéses formában előadást a közösség témáról. Ezen a napon hallgattuk és néztük meg Karácsony Ervin Barnabás II. évet végzett kispap rövid kivetítéses formában tartott előadását, melyet a remény témában tartott.


Bersan Tünde és Balla Boglárka vezetésével a kisebb korosztály a hét folyamán rövid ünnepi műsorral készült vasárnapra, amikor köszöntöttük egyházközségünk nagyszüleit. Az ünnepi köszöntő mellett egy kis figyelmességgel is megajándékozták a nagyszülőket, melyet saját kézzel készítettek a táborban.

A pénteki és szombati napunkon Vaszi Emőke segítségével arcfestésre is sor került. Szintén pénteken nemezelés is volt Varga Zsuzsanna néptáncpedagógus vezetésével.

Molnár Magdolna egészségügyi asszisztens is a vendégünk volt a pénteki napon, és nagyon fontos és hasznos egészségügyi, illetve elsősegélytanácsokkal látta el a táborozókat.

Vasárnap a déli 12 órás szentmise keretében hálát adtunk a tábor anyagi és lelki támogatóiért, imádkozunk értük. A héten megtanult énekeket a szentmise keretében Balázs Marika vezetésével elénekeltük, és köszöntöttük a nagyszülőket.

Táborunkat 22-én a Szent Mária Magdolna-búcsúünnepünkkel zártuk.


Köszönjük a támogatóinknak, az adományozóinknak, hogy segítettek a tábor megvalósításában. Köszönjük a gyermekeknek, hogy eljöttek. Reméljük, jövőre újra találkozunk.

Támogatók, adományozók a pénzadomány mellett, Főcze Zsuzsanna csomagot a konyhára; Jónás Anna mézespogácsát; Suciu Anna 10 üveh dzsemet; Molnár Katalin csokikrémet; Bilibók Erzsébet túrót és tojást; a Mozgókonyha részéről fánkot; Antal Teréz és Bakó Orsolya süteményt; Szakáli Edit és Olti Noémi hígpalacsintát; Balázs Béla házikenyér és kolbászt; Középloki Pékség 500 db kifli és a napi kenyeret; Középloki Tejgyár túrót, sajtot, vajat, tejet és tejfelet; Balázs Lóránd és családja dinnyét; Tankó Attila Cifra és családja barackot, dinnyét; Tamás Erika dinnyét, Piposz pékség kalácsot. Isten fizesse mindenkinek a segítő közreműködését.

Málnási Demeter plébános és Bersan Tünde titkár