Plébániai kiránduláson vett részt a máramarosszigeti közösség

0
467

A szünidő arról is szól, hogy gyerekek jól érezzék magukat, passzív vagy aktív pihenéssel töltsék azt el. A máramarosszigeti plébánián erre lehetőség is adódott. Kirándulást hirdettek az ifjúság számára, amelyet július 18. és 20. között rendeztek meg. A plébánián ilyen jellegű kirándulás még nem volt. A főleg ministránsok részvételébel lezajlott kirándulás fő célja a csapatépítés volt, valamint az, hogy a fiatalok minőségi időt töltsenek együtt.

Szüleim mesélték, hogy régen, mikor ők voltak gyerekek sok plébániai kiruccanáson vettek részt. Nagyon örültem, amikor említette a tiszti, hogy kirándulást akar szervezni. Tevékenységek máskor is voltak, de ott a magyar és román anyanyelvű gyerekek külön csoportban működtek. Ez volt az első olyan alkalom, ahol nemcsak a kétnyelvű, hanem három korosztály is találkozott. Hiszen a nagy létszámú csoportban kicsik, tinédzserek és felnőttek is részt vettek.

Számos olyan várost látogattunk meg, amit már szüleinkkel vagy osztálykirándulások során már láttunk, de ezzel a csoporttal más érzések, más hangulat szabadult fel bennünk. A programok között volt városlátogatás (Kolozsvár, Vajdahunyad, Torockó, Gyulafehérvár),  fürdőzés, valamint látogatás tettünk a gyulafehérvári érsekségen, ahol  Jakubinyi György nyugalmazott gyulafehérvári érsek szeretettel fogadott bennünket. Hazautazásunk előtt ifjúsági szentmisét tartottunk a gyulafehérvári Szent Mihály- székesegyházban, ahol az előző este ügyesen begyakorolt ifjúsági énekei csendültek fel. 

A zsúfolt program és a meleg ellenére a fáradságot nem éreztük és már alig várjuk a következő ilyen jellegű kirándulást. Köszönjük mindenkinek aki hozzájárult valamilyen módon ahhoz, hogy ez a kirándulás létrejöjjön. Hála és köszönet illeti a kirándulás támogatóinak, elsősorban a Communitas Alapítványnak, a Szatmári Római Katolikus Püspökség ifjúsági irodájának, valamint a máramarosszigeti Borromeo Szent Károly-plébániának, nem utolsó sorban pedig a szülőknek.

Stark Lénárd beszámolója

Forrás: Borromeo Szent Károly-plébánia Facebook-oldala