Olimpia a szatmárnémeti Szentlélek-plébánián

0
380

A szatmárnémeti Szentlélek-plébánián a szünidő minden csütörtökén várják a gyermekeket közösségi programra. A lelki és testi szempontokat egyaránt figyelembe vevő vakációs programsorozat múlt heti alkalma kiemelkedett a többi közül, ugyanis olimpiát tartottak és Simona Pop aranyérmes olimpikonunkkal is találkozhattak a jelenlévők. (Simona Poppal néhány évvel ezelőtt készült interjúnkat ITT találják.) Az alábbiakban az eseményről készült saját hangú beszámolót olvashatják.

A szatmárnémeti Szentlélek-templomban és -plébánián a vakáció kezdete óta minden csütörtökön, amíg a szünidő tart, az ép testben ép lélek mentalitása alapján programokat szervezünk a gyermekeknek. E napon 17,30 órai kezdettel a gyermekek végzik a rózsafüzért, majd ezt követően szentmisén vesznek részt. Amint véget ér a szentmise, rögtön a templomkertben vagy az altemplomban különféle játékos programokba kapcsolódhatnak be a jelenlévők.

Minden egyes alkalom különleges és rendhagyó, azonban a mostani azért is volt fontos esemény, mert olimpiát szerveztünk a gyerkőcök számára. Párizst megelőzve itt hamarabb lángra lobbant az olimpiai fáklya. Ezen alkalomból készült egy zászló, melynek egyedisége abban rejlik, hogy a gyermekek kézlenyomatát tartalmazza.

A játékos vetélkedők kezdete előtt a gyermekeket kellemes percekkel ajándékozta meg Simona Pop, aki a 2016-ban Rio de Janeiróban megtartott olimpián aranyérmes lett. Minden gyermek kezébe vehette, nyakába akaszthatta az aranyérmet, illetve volt alkalma kezébe venni azt a tőrt, amivel az olimpikon megnyerte az aranyérmet.

Nem nehéz elképzelni, mekkora öröm volt ez a gyermekek számára! Ezt követték a különféle csapatjátékok. A sportvetélkedők végén a győzteseket megjutalmaztuk. Mint az eddigi események alkalmával, most is finomságokkal leptük meg a gyermekeket. A nap pedig, hogy teljes legyen, az ároni áldás éneklésével végződött. 

Józsa Nándor Loránd