Életrevalók tábora

0
234
Fotók: Gyulafehérvári Caritas Facebook-oldala

Ötödik esztendeje, hogy nyaranta tábort hirdet a Caritas Vidékfejlesztés az élmény, kreativitás és önellátás jegyében. Július 12-én telt ki a tizenöt résztvevő szolgálati ideje, és mint hajdan az inaskodásban, most is hozzáértők mellett szerezhettek tapasztalatokat a természetközeli életmódról.

Első napon a gyógynövényekkel ismerkedtek, bazsalikomot palántáltak, fűszersót készítettek a táborozók. Másnap traktort vezettek, a tehénnel, majd a sajtkészítéssel ismerkedtek, citromfüves sütit készítettek. Harmadik nap az életet jelentő búza útját járták végig, pizza is készült, népdalénekléssel, bábjátékkal fűszerezve. Negyedik napon a Szent Anna-kápolnához kirándultak, legendákkal ismerkedtek, gyógynövényt gyűjtöttek. Az ötödik napban volt íjazás, joghurtos desszertkészítés, készültek plakátok, de még tábori himnusz is, melyekkel szüleiket is megörvendeztették a táborozók.

A gyerekek között sokan voltak visszajárók, olyanok is, akik mind az öt táborban részt vettek. Számukra újabb lehetőség kínálkozott, ma már a hegy alapszabályaival ismerkednek egy vadonatúj táborban. A nyolc részvevő közül hatan veteránok, sziklamászást, csomózást, elsősegélyt is tanulnak, megismerik a turistajelzéseket, a gyógynövényeket, és még a víztisztítás lehetőségét is a Vidékfejlesztés munkatársaival, a Dancurás Hegyimentő Egyesület tagjaival.

Forrás: a Gyulafehérvári Caritas Facebook-oldala