A VIII. csíkszeredai kórháznapok

0
511

A csoda kezdete az, hogy másokra figyelünk — mondta dr. Kovács Gergely érsek a VIII. csíkszeredai kórháznapok keretében július 6-án, szombaton.

Dr. Kovács Gergely érsek ellátogatott Csíkszeredába, hogy a VIII. alkalommal megszervezett kórháznapok keretében szentmisét mutasson be a Szent Ágoston-plébániatemplomban az egészségügyben dolgozókért, a betegekért és családtagjaikért. Szentbeszédében a főpásztor felhívta mindannyiuk figyelmét, hogy mindazt, amink van, azért kaptuk Istentől, hogy szolgáljuk általa. A csoda kezdete az, hogy mások javát keressük.

A szentmisét egy személyes találkozás és kötetlen beszélgetés követte a csíkszeredai megyei sürgősségi kórház munkatársaival. Ezek után Kovács Gergely érsek ellátogatott a kórházba, ahol találkozott az ügyeletező egészségügyi dolgozókkal és betegekkel.

Kegyelemteljes percek voltak azok is, amikor megáldotta és átadta ajándékát, a Betegek gyógyítója… című festményt, oltárképet a majdani kórházkápolna számára. A festmény alkotója Xantus Géza festőművész.

A kórházlátogatás együttműködési szerződés aláírásával zárult a csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház és a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye között, ezzel is megerősítve és támogatva a már több mint két évtizedes együttműködést. Istennek legyen hála!

Mindent Isten nagyobb dicsőségére és az emberek testi-lelki egészségért!

Csíkszeredai kórházlelkészség

MEGOSZTÁS