Újmisés áldás a gyulafehérvári papi szemináriumban

0
240

A Szent Péter és Pál apostolok ünnepén, június 29-én áldozópappá felszentelt öt újmisés első szentmiséjét a gyulafehérvári papi szeminárium kápolnájában mutatta be június 30-án, vasárnap.

Ünnep volt tegnap, június 30-án, évközi 13. vasárnapon a gyulafehérvári papi szemináriumi közösségben: a június 29-én, szombaton áldozópappá felszentelt Czirják Ottó, Ferencz Egon József, Hosszu Norbert Lajos, Kajtár Zsolt László és Nagy Ferenc újmisések első szentmiséjüket a szeminárium kápolnájában mutatták be Lukács Imre Róbert érseki általános helynökkel, teológiai tanárral, András István szemináriumi rektorral, Diósi Dávid dékán-vicerektorral, Hurgoi Sándor fegyelmi prefektussal és Kiss Endre spirituálissal együtt.

A szentmise szónoka a szovátai születésű Kovács Alpár diakónus volt, aki a június 29-én felszentelt újmisés papok évfolyamtársa volt római tanulmányai megkezdése előtt, és akit július 20-án szentelnek pappá szülővárosában.

Kajtár Zsolt László a szentmise végén örömének adott hangot, hogy első szentmiséjüket ott mutathatták be, ahol éveken keresztül együtt formálódhattak a kispaptársakkal, bíztatva őket, hogy tartsanak ki az úton és imádkozzanak egymásért. Köszönetet mondott az elöljáróknak az elmúlt években végzett nevelő munkáért és a bizalomért.

A szentmise végén az újmisés papok újmisés áldásban részesítették a főegyházmegye általános helynökét és a szeminárium elöljáróit, valamint a kispapokat.

Fotók: Kováts Álmos Botond

Forrás: SIS