Hálaadás és évértékelő a gyulafehérvári papi szemináriumban

0
262

A gyulafehérvári székesegyház felszentelésének főünnepén, június 28-án, pénteken, a papszentelést megelőző estén tartották a gyulafehérvári Megtestesült Bölcsességről nevezett Szeminárium akadémiai és szemináriumi évzáróját.

A hálaadásra összegyűlteket elsőként Kiss Szilárd főmagiszter köszöntötte, majd Oláh Zoltán intézetigazgató tanulmányi évértékelő beszédét tartott.

Az intézetigazgató beszédét követően András István szemináriumi rektor osztotta meg gondolatait a jelenlevő ünneplő közösséggel, értékelve az eltelt szemináriumi évet.

A szeminárium legfőbb elöljárója, Kovács Gergely érsek is megosztotta ünnepi gondolatait, kifejezte örömét az elmúlt évért, és ráirányította a vakációra készülő kispapok figyelmét arra, hogy a szünidő alatt se feledjék el, hogy papi hivatásuk ápolása mindennapos feladat, és hogy a lelki életben nincs vakáció.

Az akadémiai évzárót a szeminárium kórusának énekei tették felemelőbbé. A közös ünneplés a papnevelő intézet kápolnájában folytatódott, ahol sor került a hálaadó Te Deum eléneklésére, majd az ünnepség a székesegyházban elvégzett kanonokok vesperásával zárult.

A kanonoki vesperást megelőzően a szeminárium közössége a székesegyházban részt vett Lászai János halálának 500. évfordulójára szervezett kiállítás megnyitóján.

Forrás: SIS

Fotók: Kováts Álmos Botond/SIS