Versbe és dalba szőtt hála anyák napján

0
516
Fotók: Kun-Gazda Kinga Viola

Bár a világ számos kihívással néz szembe, az anyaság mindig fényt és melegséget visz az életünkbe. Ahogy közeledik az anyák napja, az emberek szerte a világon arra készülnek, hogy megünnepeljék azokat a nőket, akik szívüket, lelküket adják gyermekükért és családjukért. Az Apró Kezek Műhelyének szervezésében a dévai Páduai Szent Antal-plébániatemplomban a gyermekek és meghívottak versbe és dalba szőtt előadásukkal örvendeztették meg az egyházközség híveit.

Az anyák napja egy különleges alkalom, amikor lehetőségünk van megköszönni az anyai szeretetet és áldozatkészséget, amely mindennapjainkat megtölti. Legyen szó saját édesanyánkról, nagymamánkról, akár nevelőanyánkról, vagy bármely más, számunkra fontos nőről az életünkben, ez az ünnep arra emlékeztet bennünket, hogy mennyire fontosak és értékesek azok, akik gondoskodnak rólunk. Az anyák napja nem csupán arról szól, hogy virágcsokrokkal és ajándékokkal fejezzük ki hálánkat, hanem arról is, hogy mélyen átgondoljuk azt az áldozatkészséget és odaadást, amelyet az anyaság magába foglal. Ezek az erőteljes érzelmek és kötelékek teszik lehetővé, hogy megemlékezzünk és elismerjük az anyák szerepét az életünkben.

„Az öröm a lélek minősége és abból a tudatból táplálkozik, hogy életem helyes irányban halad… A lelki öröm a másoknak szentelt életből táplálkozik. Az édesanya életében az öröm termőföldje az a készség, hogy odafordul gyermekéhez, lelki öröme a családjának, a gyermekeinek szentelt életéből táplálkozik” – hangsúlyozta elmélkedésében Bonaventura ferences szerzetes.

A szentmisét követően az egyházközség hittanosai: Széll Réka, Kásler Viktória, Kásler Zsolt, Bravyak Ingrid és Szemcsuk Adrienn verssel fejezték ki édesanyjuk, nagymamájuk iránti szeretetüket. Majd ezt követeően Molnár Levente világhírű operaénekes és a Partiumi Keresztény Egyetem diákjai egyházi és világi énekekkel kápráztattak el bennünket. Előadásuk végén az immár közülünk eltávozott édesanyákért is énekeltek. Hálás szívvel köszönünk mindennemű segítséget!

Isten éltesse az édesanyákat!

Kun-Gazda Kinga Viola