Csapatösszerázó program a gyergyószentmiklósi ifi csoportban

0
598

Egész napra megtelt a gyergyószentmiklósi Munkás Szent József-plébánia hittanterme fiatalokkal április 6-án, szombaton, ugyanis a Fesszegi Ifibe vendégek érkeztek. Öt lelkes fiatal látogatta meg őket a Keresztirány Ifjúsági Szolgálat részéről, akik elvitték hozzuk a Koktélcsapatösszerázó programjukat. Az eseményről Luka Gabriella hitoktató személyes hangvételű beszámolója olvasható.

A felszegben élő fiatalok nem igazán tudták, mire számítsanak, hisz ehhez fogható programon még nem vettek részt, de bizalmat szavaztak, nyitottak, aktívak és figyelmesek voltak. Minden egyes játék, tevékenység azt a célt szolgálta, hogy közelebb kerüljenek önmagukhoz, társaikhoz és a szerető Atyához. A program jó alkalom volt arra is, hogy megismerjenek hiteles keresztény fiatalokat, akik többször tettek tanúságot arról, hogy boldog életet csak a jó Istennel lehet élni, és mennyi ajándékot tartogat számunkra, ha őt tesszük életükben az első helyre.

A nap folyamán megéltük, hogy mit jelent a plébániai élő közösség, hiszen az ebédet is a közösség tagjai készítették elő számunkra, amiért nagyon hálásak vagyunk.

Külön köszönjük Gál Hunor plébánosnak a jelenlétét, aki teendői mellett is bekapcsolódott a programba. A nap végére örömöt, jókedvet láttunk a fiatalok arcán, akik megtapasztalták az összetartozás érzését. A résztvevő fiatalok nem lefáradva, elfáradva, sietve mentek haza, hanem szívesen megálltak és még beszélgettek a plébánossal.

Azzal a hittel mentünk haza, hogy a fiatalok olyan kezdeti lökést kaptak, amely elvezeti őket a Keresztirány által szervezett nyári táborba, ahol még bensőségesebben megtapasztalhatják a jó Isten szeretetét. Nagyon hálásak vagyunk a Keresztirány munkájáért, a lelkesedésükért!


A résztvevők így vallanak az eseményről:
„Nagyon szuper volt, fel tudtam töltődni, motiváló volt és tele volt szeretettel. Remélem, még lesz ilyen.” (M. B.)
„Elsősorban megemlíteném, hogy a játékokkal közelebb kerültem csoporttagokhoz. Másodsorban a meghívottak által, akik megosztották velünk saját tapasztalataikat, sokkal több tudást kaptunk és Istenről is sokat tanítottak nekünk.” (Sz. B.)
„Nagyon jó volt, nagyon kreatívak voltak a feladatok, s meg kellett küzdeni, ami nagyon tetszett. A végén példákat hoztak fel az életre a feladatokkal kapcsolatban. Összességében jók voltak a programok, és ők is jó fejek voltak!” (H. V.)

Luka Gabriella hitoktató