Jezsuita lelkiségű ifjúsági találkozó Szlovákiában, Lengyelországban és Csehországban

0
178

Elmúltál 18, de még nem vagy 35? Szeretnél egy hetet más nemzetek fiataljaival eltölteni 2024. július 20–27. között? Kész vagy akár a komfortzónádon túllépve kipróbálni magad gyakorlati feladatokban? Szívesen zarándokolsz, érdekel a Szent Ignác-i lelkiség, a karitatív munka, a művészet, a teremtésvédelem?

Ha igen, nincs más dolgod, mint megismerni a Lengyelország, Szlovákia és Csehország több mint húsz településén rendezendő Magis Europe 2024 találkozó részleteit, majd május 1-ig regisztrálni az eseményre.

A program úgynevezett experimentumokkal veszi kezdetét. Ezek a gyakorlati foglalkozások a jezsuita képzés főbb állomásait, kihívásait foglalják magukba, melyeket a szerzetesek a hivatásukban való növekedés miatt állnak ki. Hasonlóképpen, a program résztvevői is kipróbálhatják magukat, hogy konkrét tevékenységekben keressék Istent. Öt kategóriában lehet jelentkezni: zarándoklat, lelkigyakorlat, segítségnyújtás a szükséget szenvedőknek, a kultúra és a művészet spirituális dimenziójának felfedezése és a teremtett világ védelme. (További konkrétumok ezen a linken.)

Ezután a résztvevők Krakkóban gyűlnek össze. Július 25-én háromnapos fesztivál veszi kezdetét, melynek során a fiatalok megosztják egymással experimentumuk gyümölcseit és hittapasztalataikat, barátságokat szőhetnek és együtt imádkozhatnak a más országokból érkezettekkel. Izgalmas meghívottakkal lehet majd találkozni, fel lehet fedezni Krakkót, és sokféle tevékenységre nyílik lehetőség. A program július 27-én szentmisével ér véget.

Friss hírek a találkozóról a MAGISEurope Facebook-oldalán és Instagram-oldalán.

A magyar jezsuiták felajánlják, hogy megszervezik a Kárpát-medencéből induló fiatalok közös útját. Július előtt két rövid felkészülési találkozót tartunk, hogy jobban megismerhessük egymást, és együtt szervezzük az utazást. A találkozó részvételi díja: kb. 150 euró+útiköltség.

Jelentkezni május 1-ig ezen a linken, érdeklődni az andras.csaba@jezsuita.hu címen lehet.

Forrás: Jezsuiták

MEGOSZTÁS