Sekrestyést alkalmaznak a gyulafehérvári Szent Mihály-székesegyházba

1
491

A Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség sekrestyést alkalmaz meghatározatlan időre a gyulafehérvári Szent Mihály-székesegyházba. Ezzel a jelentkező a főegyházmegye szívében teljesítendő szolgálatra kap lehetőséget, egyben a dél-erdélyi magyarságot ismerheti meg és erősítheti Gyulafehérváron.

A munkakörrel együtt járó főbb feladatok: a Szent Mihály-székesegyház nyitása/zárása; a sekrestyési teendők pontos és időben történő elvégzése; a Szent Mihály-székesegyház rendszeres takarítása – szükség esetén naponta; havi egyszeri nagytakarítás a székesegyházban és a székesegyház tornyában; a székesegyház bejáratának tisztántartása; a székesegyház díszítése és különböző ünnepekre való előkészítése; az oltárterítők és liturgikus ruhák tisztántartása, szükség esetén varrása/javítása; zarándokcsoportok fogadása – előzetes egyeztetés alapján – szentmise végzés céljából; a kripta tisztán tartása, a felső sekrestye ruhatárának tisztán tartása és gondozása, virágbeszerzés egyéb alkalmi feladatok ellátása; beütemezéstől eltérő esetekben harangozás.

Elvárások: precizitás, megbízhatóság, rugalmasság, magyar és román nyelv ismerete, közreműködési hajlandóság (csapatmunkára való készség), elhivatottság, időbeli pontosság, szépérzék, vallásgyakorlás.

Juttatások: versenyképes bérezés, a próbaidő lejártával ételjegyek, szolgálati lakás, évente két lelki nap és további csapatépítő tevékenységek, továbbképzési lehetőség, rugalmas munkaidő-beosztás.

Az önéletrajzot és a plébános által írt ajánlást a pk@romkat.ro címre várják. Érdeklődni a 0745 386 527-es telefonszámon lehet. Jelentkezési határidő: április 19. A munkavégzés helye: Gyulafehérvár, székesegyház.

Az álláshirdetés népszerűsítésére a plébánosokat kéri, az elvárásoknak megfelelő személy megtalálásához mindenki segítő közreműködését köszöni a főegyházmegyei gazdasági hivatal.

MEGOSZTÁS