Családok számára szerveztek nagyböjti lelki délutánt Máriaradnán

0
529

A temesvári egyházmegyéből, Arad és Temes megye több településéről érkeztek hívek az ősi zarándokhelyre, Máriaradnára március 10-én, hogy hitben és párkapcsolatukban megerősödve térjenek haza, és felkészüljenek a feltámadás ünnepére. A kegytemplomban tartott szentmisét Szilvágyi Zsolt temesvár-józsefvárosi plébános celebrálta, aki szerint a társadalom, az egyház és az egész nemzet alapját a szép, egészséges családok jelentik. A szentmise után a hívek fáklyás keresztúton vettek részt a templom és rendház mögötti Kálvária-dombon. A programról a Valter család, Zsuzsanna és Miklós személyes hangvételű beszámolóját olvashatják.

Nagyböjt negyedik vasárnapján a férjemmel részt vettünk a családok nagyböjti lelki délutánján Máriaradnán. Meghitt délután volt, ami bensőséges szentmisével kezdődött, melyet Szilvágyi Zsolt pasztorális helynök, temesvár-józsefvárosi plébános celebrált. A temesvár-józsefvárosi gyermekkórus tagjai angyalhangon énekeltek a zsúfolásig megtelt templomban. Családunkért imádkoztunk, és hálát adtunk a jó Istennek azért, hogy támaszai vagyunk egymásnak. Imádkoztunk továbbá lányainkért, unokáinkért és a mindennapi keresztünkért, melyet a jó Isten segítségével hordozni tudunk.

A szentmise után fáklyás keresztútra indultunk a Kálvária-dombon. A jelenlévők felváltva vitték a keresztet a stációkhoz, ahol együtt imádkoztunk családjainkért, halottainkért. Felemelő érzés volt a zenei szolgálat, az utat a stációk közt gitárkísérettel énekelve tettük meg. Az időközben eleredt eső sem szegte senki kedvét, csuklya alá bújtunk és folytattuk utunkat a kápolnáig.
A délután agapéval zárult, ahol barátainkkal beszélgethettünk, ugyanakkor ismerkedni is lehetett.

Köszönjük a szervezőknek ezt a felemelő délutánt. Lélekben gazdagabban és feltöltődve tértünk haza. (Valter Miklós és Zsuzsanna, Arad-Séga)

Fotók: Pataky Lehel Zsolt

Forrás: Temesvári Rádió & Aradi Hírek, gerhardus.ro

MEGOSZTÁS