Nagyböjti lelkigyakorlatot tartottak a Máltai Szeretetszolgálat munkatársainak

0
861

A Máltai Szeretetszolgálat munkatársainak tartottak nagyböjti lelkigyakorlatot Kolozsváron Veres Stelian országos lelkivezető szervezésében. A lelkigyakorlat moderátora Pasca Szilárd plébános, a gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Líceum prefektusa volt.

A február harmadik hétvégéjén lezajlott lelki programra Kolozsváron, a Manréza lelkigyakorlatos központban került sor.

Pénteken, február 16-án 17,30-re megérkeztek a résztvevők, szám szerint harmincan a különböző fiókszervezetek képviseletében, és 18 órakor Palkó Ágoston és Pasca Szilárd plébánosok Veres Steliannal koncelebrálva mutatták be a nyitó szentmisét.

A lelkigyakorlat mottója, vezérgondolata: ,,Maradj velünk, mert esteledik, és a nap már lemenőben van”. (Mt 24,29)

Péntek este tartották az első elmélkedést, és a lelkigyakorlat a szombati intenzív lelki programmal folytatódott, több elmélkedéssel és kiscsoportos beszélgetéssel, megosztási, illetve gyónási lehetőséggel. Pasca Szilárd moderátor a nagyböjt lelkiségébe vezette be a résztvevőket, a ,,miért böjtölünk?” kérdéste tíz bibliai érvet, választ hozott.

Szó esett arról is, a kereszténység nem tanítás, hanem életforma. 17,30-tól keresztutat tartottak, a napi program vacsora után a Misszió című film megnézésével zárult, amelyet Pasca Szilárd a munkatársak figyelmébe ajánlott mint olyan helyzetet ábrázolót, amikor a látszólagos kudarc, sikertelenség ellenére tovább kell vinni a munkát, a szolgálatot; az Eucharisztiát magasba emelni akkor is, ha halál a pillanatnyi ,,jutalom”.

Vasárnap, 18-án reggeli szentmisével és a teljes programra reflektáló visszatekintéssel, megosztással zárult a program. A vasárnap és a lelkigyakorlat hangulatába egy videó segítségével betekinthet az érdeklődő olvasó.