Megtartotta évindító ülését a gyulafehérvári főegyházmegye családbizottsága

0
319

A gyulafehérvári főegyházmegye családbizottsága januárban megtartotta évindító ülését Marosvásárhelyen. A Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ beszámolóját adjuk közre.

A szervezett családpasztoráció története 2003. januárjában kezdődött. Épp tavaly voltunk 20 évesek. Tevékenységünket a www.csalad.ro oldalról ismerhetitek. 2023 a személyi és szervezeti átalakulás, képződés, konkretizálódás, letisztulás éve volt számunkra. Együtt kerestük, hogy az evangélium soha nem változó, örök értékeit és igazságait hogyan kell képviselnünk a házaspárok és családok szolgálatában egy hihetetlenül gyorsan változó világban.

A január közepi hétvégén zajlott a gyulafehérvári főegyházmegye családbizottságának évindító ülése Marosvásárhelyen. A bizottság ülésének az volt a feladata, hogy egy éves képzést, tanulást, szervezeti átalakulást követően 5+2 családpasztorációs szakterületet határozzon meg és azok munkáját elindítsa.

Az 5+2 családpasztorációs terület a következő: … 1. életvédelem … 2. családi életre nevelés … 3. jegyespasztoráció … 4. családcsoportok, családi kapcsolatok pasztorációja … 5. különleges élethelyzetek pasztorációja. Kiegészítő munkacsoportok: … 6. HR és … 7. PR. A hétből idén négy területen indulunk el: 1. családi életre nevelés – koordinátorok: Csúcs Nóra, Gergely Csilla, 2. jegyespasztoráció – koordinátorok: Kelemen Levente, Rugina Szabolcs, 3. családcsoportok és családi kapcsolatok pasztorációja – koordinátorok: Csiszér Csaba és Bartis Kinga, 4. HR: Szénégető István, Bajkó Károly és Enikő. E négy területen idén rendezvények, programok vannak előkészületben… az így kialakuló családpasztorációs naptárat hamarosan közzétesszük. Az elindult négy szakterületen idén újabb önkéntesek, segítők jelentkezését is várjuk és készítjük elő. Bárki, aki úgy érzi, Isten arra hívja, hogy munkálkodjon velünk, köztünk, együtt. Jelentkezhet itt: iroda@csalad.ro. A hálózatépítés folytatódik! A családokért folytatott munkánkra is érvényes: az aratnivaló sok, a munkás kevés! Ha szívedben mozdul Isten szeretetének hívó hangja, keress minket: iroda@csalad.ro. A hit kegyelem. A család áldás. A gyermek jövő!

A Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ

MEGOSZTÁS