Az evangelizáció új módszereit sajátították el a felnőttképzésen

0
447
Fotók: A temesvári egyházmegye honlapja

Az evangelizáció új módszereinek témakörét járta körbe a január 27-én megtartott felnőttképzési nap programja, amelyen mintegy 40 személy vett részt a temesvár-erzsébetvárosi szalvatoriánus kolostorban. A Revive elnevezésű alaptanfolyamon a résztvevők először a világot megváltoztató üzenet tartalmát tanulták meg, majd azt, hogyan adják tovább, hogy megváltoztassák a körülöttük élők szívét.

Feltárták az evangélisták hét hatékony szokását, valamint azokat a jó gyakorlatokat, amelyeket a személyes életben ki kell alakítani ahhoz, hogy bátrabbak legyenek a krisztusi örömhír terjesztésében. Végül megtanultak néhány rendkívül egyszerű, gyakorlati módszert arra, hogyan végezhetnek evangelizációs tevékenységet a közösségeikben. A kurzuson Chris Stefanick rövid előadásait hallgatták meg.

A tanfolyam két részre, két találkozóra tagolódott: 2023. november 25. és 2024. január 27., a helyszín pedig a temesvár-erzsébetvárosi szalvatoriánus kolostor volt. A képzés papoknak, hitoktatóknak, csoportvezetőknek, lektoroknak és preorátoroknak, akolitusoknak vagy a temesvári püspökség által szervezett felnőttképzési kurzus végzőseinek szólt.

A feldolgozott anyag 21 fejezetből állt, amelyeket kérdések és úgynevezett kihívások követtek, ezeket a résztvevők a kiscsoportokban vitatták meg. A nap végén a megbeszélésekről a plénumon készült összefoglaló, és minden résztvevőtől személyes, írásos véleményt kértek.

Néhány vélemény a találkozókról:

„Konkrét módszerek Isten Igéjének hirdetésére. Jó kihívás a számunkra.”

„Sok kegyelem, ismerkedés, pasztorális kihívások és elvárások megosztása, lelki gazdagodás. A téma újraélesztette a pasztorális szolgálat motivációját: Isten szeretetének megtapasztalását.”

„Ez egy olyan program volt, amely mindenekelőtt tudatosította bennem, hogy az evangelizáció mindannyiunkat személyesen érint, nemcsak közösségi szinten.”

„Ez a képzési nap lehetőség volt a számomra, hogy új megvilágításban lássam az evangelizációt, ami arra késztet, hogy felülvizsgáljam az életemet, és hogy életem példájával többet tegyek a körülöttem lévő világért.”

A tanfolyam és sok más tartalom ingyenesen elérhető a https://reviveparishes.com/ oldalon.

Forrás: Mihu Melinda, preorátor, perjámosi plébánia/a temesvári egyházmegye honlapja