Örömünnep Székelyföld peremén

0
406

Örömünnepre hívtak az ojtozi Szent Fábián és Sebestyén tiszteletére szentelt templom harangjai január 20-án, szombaton, mivel ekkor ünnepelte az egyházközség a búcsúját. A gyönyörűen feldíszített templom a hívek szeretetét és törődését éreztette meg a búcsújárókkal, rámutatva, hogy Istennek mindig a legszebbet és a legjobbat kell hogy adjuk.

A szentmisét Varga Rezső kézdikővári plébános mutatta be, aki igehirdetésében rámutatott az ünnepelt védőszentek életpéldájára, valamint arra, hogy a 21. század embere is el kell hogy sajátítsa Isten szavának meghallását. Továbbá rávilágított arra is, hogy ha halljuk az Atya hangját, akkor hezitálás nélkül el kell fogadni az ő akaratát, ahogyan Jézus is elfogadta, vagy a Szűzanya. Isten kinyilatkoztatja magát és megtanít az üdvösség útjára. Keresni kell a közelségét és közel kell kerülnünk Istenhez. Miután mindezt megtapasztaltuk, el kell vinnünk az őrömhírt másokhoz is, és jó példával elől kell járnunk. Majd két kis történettel zárta elmélkedését.


A szentmise végén Csomós László plébániai kormányzó Isten iránti hálaadás után megköszönte a szónok igehirdetést, a névtelen támogatók segítségét, a munkatársaknak mindenkori helytállását, a hívek szeretetét és figyelmességét.

Kép és szöveg: Szent Sebestyén- és Szent Fábián-plébánia