Szervezői hétvégével készültek fel a Teljes szívvel vezetőképzés idei alkalmaira

0
272

Elkezdődött a 2024-es év, és hozta a magával az idei, aktuális programokat is, valamint az azokkal járó előkészületet. A január 12–14. közötti hétvége minden ízében az előkészületről szólt, mégpedig a Teljes szívvel vezetőképző 2024-es évfolyamára való felkészülésről. Az eseményről Kristály Veronika számol be.

A Boldog Özséb Ifjúsági Ház újra FIF-es (Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség) kacagástól volt hangos, ugyanis január 12–14. között zajlottak a Teljes Szívvel vezetőképző 2024-es évfolyamának az előkészületei. A szervezők, mentorok és tanítók azért gyűltek össze, hogy egy felvázoljanak egy képet a vezetőképzésről, és ennek a képnek a lehető legtöbb ecsetvonását megnézhessék, együtt kipróbálhassák, és a kép szimbolikus festéséhez eszközöket, módszereket keressenek együtt.

A pénteki megérkezés után a képzés felépítéséről volt szó, és rögtön ezt követően egy elmaradhatatlan játékkal kezdtünk, ugyanis ebből emeltük ki, melyek legyenek a hétvége szabályai. Miután megvacsoráztunk, gyakorlatias megközelítését hallhattuk a komfortzóna elméletének, kiemelve, hogy ennek mi köze lehet az aktuális képzéshez. Készülődtünk, nagyokat álmodtunk, és hogy mindez ne csak a mi akaratunk legyen, így egy szentségimádással zártuk az estét, hogy a Mindenható akaratát vihessük vászonra a sajátunk helyett.

A szombati nap során köszöntöttük és közösségünkbe hívtuk a jó Istent, majd ezt követően egy kis elméleti gyarapodással folytattuk. Szó esett a visszajelzés kultúrájáról, a játékok fontosságáról – aminek hasznát minél több játékot ismerve láthatjuk igazán –, a szerepkörök között húzódó határokról, illetve ezek betartásának fontosságáról, arról, hogyan mélyítsünk el egy beszélgetést, illetve rengeteg kérdésről és válaszról, melyeket a tanulási ciklusok megtapasztalásával fejeztünk be. Sűrű napunkat esti imával zártuk, majd szabad, játékos program következett.

Vasárnap megpróbáltunk minden felmerülő kérdésre választ adni, és az Úr napját megszentelni egy szentmisével. Mindezek után várakozással szívünkben tértünk haza, hogy egy hét múlva újra találkozhassunk, és folytassuk azt, amire meghívást kaptunk.

Kristály Veronika