Betlehemkiállítás nyílt Déván

0
196

A 800 éves grecciói jubileum tettre késztette a dévai ferences plébánia apraja-nagyját, ötletdús alkotások készültek a családok otthonában. Több mint harmincöt így készült betlehemest állítottak ki a Szent Antal Közösségi Házban.

Minden jó szándékú és jóakaratú embert meghívunk, hogy akár írott formában, akár a kézművességben, vagy közösségi fejtörő élethű egyedi példányok által élje át az újjászületést! A dévai Apró Kezek Műhelyében a betlehemi kisded Jézus jászolánál azért is imádkozunk, hogy a 800 éves grecciói ferences jubileum hozzon az életünkbe újjászületést!

Beszélgetés a jászolnál

Istenem! Te tudod, látod, hogy mennyire hiányzol belőlem, mennyire hiányzol a mi európai multivilágunkból… Kérlek, hozz igaz karácsonyt szívembe, közösségembe, hozz karácsonyt a mi európai szívünkbe. Olyan karácsonyért esedezek, amit nem én díszítek. Olyat hozz, ó, én édes jó Istenem, amelyben újra megszülethetsz! Kérlek, figyelmeztess engem, e szent est lényegére, s amiről elfelejtkeztem: Az angyalok énekére.

A sok csili-vili, ajándékhegyek mögött légy te az én szívem öröme. Az ajándékok öröme és a sok fény mögött ma este rád is gondolok, s legalább karácsony este szívből imádkozom.

A jászolnál történő beszélgetésem közepette elhangzik az örömhírből, hogy Jézus megszületett!

Kun-Gazda Kinga-Viola

MEGOSZTÁS