A pápát nagyon elszomorította a prágai egyetemen történt lövöldözés

0
276
Archív felvétel / Fotó: Vatican News

Ferenc pápa kifejezte lelki közelségét a cseh fővárosban történt tömegmészárlás áldozatainak, és azokat, akik elhunytak a mindenható Isten szerető kegyelmébe ajánlotta.

Ferenc pápát „mélyen elszomorította” a Cseh Köztársaságban csütörtökön elkövetett lövöldözés. A prágai Károly Egyetemen történt támadást követően a pápa gyásztáviratban fejezte ki lelki közelségét a tragédia által érintetteknek. A Pietro Parolin bíboros államtitkár kézjegyével ellátott pápai üzenetben a mindenható Isten szerető kegyelmébe ajánlotta az életüket vesztett személyeket, és isteni erőt és vigasztalást kért a gyászoló családjaikra és barátaikra. Ferenc pápa imáiról biztosította a cseh nemzetet is ebben a nehéz időszakban.

Csütörtökön egy hallgató tüzet nyitott a prágai Károly Egyetemen. Tizenöt embert megölt és több mint húsz embert megsebesített. Az elkövető is meghalt a támadásban, ami a legsúlyosabb atrocitás a Cseh Köztársaság közelmúltbeli történetében. A rendőrség eddig nem adott ki részleteket az erőszakcselekmény okáról, amely a Filozófia Tanszék épületében történt, ahol az elkövető tanult. Úgy vélik, hogy a gyilkos, David Kozak ugyanazon a napon korábban megölte a saját apját is. A Károly Egyetem sajtóközleményében kijelentette: „Gyászoljuk az egyetemi közösség tagjainak halálát. Legmélyebb részvétünket fejezzük ki az összes gyászolónak, és gondolatban mindazokkal vagyunk, akiket ez a tragédia sújt”.

Joseph Tulloch, Somogyi Viktória / Vatikáni Rádió

MEGOSZTÁS