Adventi szentmise a temesvári Szent Katalin-templomban

0
577

Advent utolsó hetében, december 20-án, szerdán a fiatalok a temesvár-belvárosi Szent Katalin-templomban szentmisén vettek részt, amelyet Pál József Csaba megyés püspök mutatott be 6 órai kezdettel.

A főpásztorral koncelebrált Johann Dirschl általános helynök, e közösség lelkipásztora, Szilvágyi Zsolt pasztorális helynök, temesvár-józsefvárosi plébános, Augustin Bărbuț lelkipásztor, a temesvári IX. plébánia plébánosa, Kocsik Zoltán lelkipásztor, a Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum igazgatója, Hajdú József ny. plébános. A szentmise zenei szolgálatát Denis Moldovan, a templom orgonistája látta el.

A püspöki szentmise kezdetén a főpásztor a fiatalokhoz intézte szavait: – ,,Most bevallom nektek, hogy a ti lelkesedésetek engem is lelkesedéssel tölt el. Tegnap este néhány fiatal eljött kolindálni, most pedig itt is jelen vagytok. Így segítjük egymást a hitünkkel, a tetteinkkel.”

Szentbeszédében a megyés püspök Lukács evangéliumának e napra vonatkozó részéhez – Jézus születésének hírüladása – kapcsolódóan elmondta: – ,,Valahányszor a máriaradnai kegyhelyen járok és meglátom az oltárképet, amely az evangéliumban hallott jelenetet ábrázolja, mindig lenyűgöz. Lenyűgöz, mert egy angyal találkozik Isten egyik teremtményével. És egy különleges együttműködés bontakozik ki Isten és a teremtménye, Szűz Mária között. Így történik ez ma is. A jó Isten jön és keres minket, hív minket, új kezdetet akar, olyat, amire nem gondoltunk. Isten együttműködésre kér bennünket.”

Az egyetemes könyörgésben a fiatalok Ferenc pápáért, József megyés püspökért, a fiatalokért, valamint a leendő édesanyákért imádkoztak, hogy a Szűzanyához hasonlóan hálásak legyenek az anyaságuk ajándékáért, továbbá a nehéz időket átélő szülőkért, a betegekért és szenvedőkért.

A szentmise végén minden jelenlévőt agapéra hívott Dirschl Johann általános helynök.

A temesvári püspökség sajtóirodája

MEGOSZTÁS