A Katolikus Karitász a Gyulafehérvári Caritas helyi szervezeteinek együttműködésével segít a beomlott székelyudvarhelyi kollégium diákjainak

0
253

A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium december 18-án részben összeomlott kollégiumának kérésére a magyarországi Katolikus Karitász négymillió forintos támogatást nyújt az érintett diákokat és családjaikat ért anyagi kár enyhítésére.

A Katolikus Karitász együttérzését fejezi ki, és az áldozatok, valamint a kollégium diákjai megsegítéséhez szeretne azonnali támogatással hozzájárulni. A Katolikus Karitász az Erdélyben működő Gyulafehérvári Caritas helyi szervezeteinek együttműködésével biztosítja a segítség gyors célba juttatását, akik beszerzik és elszállítják a szükséges eszközöket, és folyamatos kapcsolatot tartanak a helyi válságstábbal, hogy hatékony legyen a segítségnyújtás.

A Gyulafehérvári Caritas teljes szívvel a székelyudvarhelyi tragédia áldozatai mellett áll. Mélységesen megrendítenek a történtek, tanácstalanul állunk e mérhetetlen fájdalom előtt. A jó Isten vigasztalja az elhunyt fiatal hozzátartozóit, az egész gyászoló közösséget, kísérje gondviselő szeretetével a tragédia során megsérült fiatalok mielőbbi testi-lelki felépülését. Tartjuk a kapcsolatot a válságstáb tagjaival és a helyi civilszervezetekkel. Szükség esetén az érintettek rendelkezésére állunk emberi és anyagi erőforrásainkkal.
Dr. Márton András
igazgató

A Katolikus Karitász és a Gyulafehérvári Caritas már több alkalommal indított közös projektet. Ez alkalommal is ez az együttműködés teszi lehetővé a katasztrófára adott gyors választ. Az együttműködés célja a krízishelyzet enyhítése mellett a diákok hosszabb távú támogatása is.

Aki szeretne anyagi támogatásával hozzájárulni, lehetősége van online csatlakozni a szervezet akciójához – a Katolikus Karitász oldalán.

Forrás: Katolikus Karitász/Magyar Kurír/Gyulafehérvári Caritas