Adventi lelkinap pedagógusoknak

0
308

„Egy istenarc van elrejtve benned…” mottóval adventi lelkinapot szervezett pedagógusoknak a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség Katekétikai Központja és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Partiumi Oktatási és Módszertani Központja december 16-án, a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség Ad Lucem Zarándokházában.

A résztvevőket Böcskei László püspök köszöntötte, a foglalkozást Tomka Magdolna segítőnővér vezette.

Az adventi lelki utat meg is jelenítették, az úton pedig kis bábokkal megjelenített zarándokok haladtak. Velük lehetett azonosulni, a ,,bőrükbe” bújva gondolkodni saját viszonyulásmódokról. Ciucur Losonczi Antonius váradi újságíró is bekapcsolódott az adventi lelkinapba, így vallott róla: ,,Volt egy játék, melynek keretében a Kolozsvárról érkezett Tomka Magdolna segítőnővér arra kérte a jelenlevőket, hogy ki-ki válasszon egy számára kedves bibliai figurát. Volt ott két alak, olyanok voltak, mint az emmauszi tanítványok, őket valamiért senki se vette magához. Én mégis rájuk gondoltam, mint ott is kifejtettem, azért, hiszen akárcsak ők, újságíróként állandóan úton vagyok, egyik helyről a másikra, miközben ismerősökkel és ismeretlenekkel találkozom, s sosem tudni, hogy kiben lakozik Krisztus…”

A mottó, „Egy istenarc van elrejtve benned…” részben Reményik Sándor versére utalt, de többről volt szó a lelkinapon: az adventi úton nemcsak karácsonyig, de az élet továbbkanyargó útján haladni akart a foglalkozás segíteni.

MEGOSZTÁS