Add tovább a szeretetet!

0
304
Fotók: Gyulafehérvári Caritas

Tudják, milyen az, amikor az örömet nem lehet elhallgatni? Kikívánkozik az emberből, mert ha elmeséli, újra átélheti, ráadásul még másokat is részeltethet belőle. Valahogy így járhatott Kiss Gabriella, a gyergyószentmiklósi Szent Erzsébet Idősek Otthonának szakmai vezetője december 5-én, mert este addig nem aludt el, amíg jóra hangolódó napját meg nem osztotta. A Szent Erzsébet-otthon Mikulása nemcsak az időseket látogatta meg, hanem az árvaházi gyerekekhez is becsengetett, ahol nagy volt az öröm és a meglepődés! A gyerekek hálából egy karácsonyra hangoló műsorral fognak örömet szerezni az otthon kedves időseinek december 7-én!

December 5-e szentmisével kezdődött hajnalok hajnalán az idősotthonban. Sajgó Balázs lelkipásztor gondolatait a világháló révén akár 600 caritasos is hallgathatta a kápolnában lévőkön kívül. Hallhatta, amit Isten üzent, de akár azt is, amit ő hallani akart – mert erről szólt az elmélkedés.

A délelőtt során mikulásjárás volt. Ezúttal az otthonlakó időseket lepte meg Szent Miklós és az otthon munkatársai ajándékkal és akkora jókedvvel, hogy a fennjárók a klubban még táncra is perdültek. A Mikulás meglátogatta az ágyban fekvőket is, aztán útnak indult, néhány segítőjével a közelben lévő gyermekotthonba igyekezett. A Mamasüti-program óta kerekedik a két intézmény kapcsolata, most a gyerekek kaptak ajándékot, de csütörtökön már ők adnak, műsorral lépnek fel az idősek otthonában. A gyerekek hálájára csak ráadás volt az a sok üdvözlés, dudálás, amivel a Mikulás láttán a járókelők, autósok reagáltak. Még fotózták is a jóságost.

„Annyi embernek örömet szereztünk!” – írja Kiss Gabriella, és a beszámolójának nincs vége, csak személyes térre terelődik: „A családunkban a gyerekek sem maradtak ki, ahová Márton Erzsébet kolléganő öltötte fel a mikulásruhát. Este pedig megleptük a testvéreméket. A nővéremékhez soha nem járt Mikulás. Ő volt a szomszéd gyerekeknek régebben. Azt mondta, hogy 70 évet meg kellett érje, hogy a Mikulás hozzájuk is bekopogjon. A sógorom 83 éves…”

Még mielőtt az óra új nap kezdetét jelezte volna, Gabi összefoglalta az eseményeket: „Jóra hangolódott ma mindenki!”, melynek párját ma is, holnap is szívből kívánjuk minden olvasónak!

Balázs Katalin, Gyulafehérvári Caritas