Közösségi adventi készület Csíkszentdomokoson

0
460

Második alkalommal szervezték meg Csíkszentdomokoson az adventikoszorú-készítést, amely abból az álomból született meg, hogy a közösség tagjai megköthessék saját adventi koszorúikat, ahelyett, hogy készen megvásárolnák azokat. Az alkalomra megérkezett Szent Miklós püspök is, akit a gyerekek énekekkel fogadtak.

December 1-jén, pénteken 18 órakor gyerekek és felnőttek együtt gyülekeztek a Márton Áron Zarándokközpontban. 

A „ZK” nagyon hamar megtelt jókedvű, barátságos, melegszívű emberekkel, akik nekiláttak az adventi koszorúk gondos elkészítéséhez. Amíg a felnőttek a koszorúkötés mellett kellemesen beszélgettek, a kisebbeket Melinda hittantanárnő és az ifi lelkes fiataljai foglalkoztatták különféle kézműves tevékenységekkel! 

A fenyőágakat a helyi közbirtokosság biztosította, a koszorúkat mindenki saját elképzelése szerint, az otthonról hozott kellékekkel díszítette.

Mivel december az ajándékozás hónapja, nem maradhatott el a gyerekeknek a meglepetés sem. Az asztali díszek elkészítése végeztével megérkezett Szent Miklós püspök, akit a gyerekek énekekkel fogadtak. Korosztálytól függetlenül minden gyerek részesült Miklós püspök ajándékából, amit a gyerkőcök örömmel fogadtak.

Miután kibontották, és sokan meg is kóstolták a számukra legfinomabbnak tűnő édességet, Forró Csaba Roland pap bácsi megáldotta a koszorúkat.

Mindannyian hálát adtak ezért a csodaszép estéért és egy közös imával zárták a lelekmelengető találkozást. 

Köszönet minden résztvevőnek és mindannak, aki segített az esrmény létrehozásában és lebonyolításában. Mindenki, aki részt vett, lélekben is jobban ráhangolódhattak az adventre.

Ferencz Krisztina