Készülnek az adventi koszorúk (2.)

0
701

Újra itt van advent! A készület már elkezdődött (ITT olvashatnak erről). Sok helyen már a hét elején, közepén munkához láttak a különböző korosztályok, csoportok, másutt hét végén készítik az adventi koszorúkat. Összeállításunk betekintést nyújt a lelkes, vidám munkába, a különböző plébániákon, közösségekben zajló munkába. Áldott adventre készülődést!

Elkészült az adventi koszorú a gyulafehérvári székesegyház előtt Kerekes László segédpüspök, Veres Stelian gazdasági igazgató és az érsekség világi munkatársainak munkájával. Az első gyertya ünnepélyes meggyújtása szombaton, december 2-án este 7 órakor lesz.

Gyulafehérváron minden adventi hétköznap roráté szentmise lesz a székesegyházban reggel 6 órától.

November 29-én este lelkes csapat gyűlt össze a sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánián és az adventre való ráhangolódásként, készületként adventi koszorúkat kötöttek. Köszönet a fiatalok nyitottságáért és az önkéntesek szolgálatáért!

Nagyváradon november 29-én, szerdán délután a Szent László ovi és bölcsi lakói családtagjaikkal együtt elkészítették az adventi koszorúkat. Míg a sok, szebbnél szebb alkotás elkészült, addig meleg teát és piskótát lehetett fogyasztani. Az óvónők, dadusok és két tanító néni is igyekezett biztosítani a jó hangulatot a közös munkához. Oros Roland ifjúsági lelkész az udvaron elkészített óriás koszorúnál áldotta meg a családok koszorúit Konrád Katalin igazgatónő köszöntő szavait követően. A gyerekek adventi énekei mellett minden koszorún meggyulladt az első gyertya lángja, mely az adventi időben jelzi számunkra a betlehemi kisdedre való várakozás idejét.

Gyimesközéplokon is elkezdték a munkát, holnap de. 10-kor folytatják az adventi készületet.