Pasztorális hétvége a lemhényi és kézdiszentkereszti plébánián

0
846

A gyulafehérvári szemináriumi elöljárók kezdeményezésére a papnövendékek minden évben plébániákra látogatnak abból a megfontolásból, hogy a szemináriumi évek alatt ne csak elméleti tudással legyenek felvértezve, hanem gyakorlati tapasztalatokkal is gazdagodjanak, kapcsolódjanak be egy-egy egyházközség pasztorális életének vérkeringésébe, annak minden területéből ízelítőt kapva.

Kiss Endre spirituális vezetésével november 3-5., péntek-vasárnap között nyolc kispap kapcsolódott be a lemhényi és kézdiszentkereszti plébánia életébe, nevezetesen Hajdó Árpád első-, Karácsony Ervin Barnabás másod-, Egyed Arnold István és Fazakas Tibor harmad-, Antal Endre negyed-, Gergely József ötödéves, valamint Czirják Ottó és Nagy Ferenc diakónusok utaztak Lemhénybe.

A papnövendékek a péntek délutáni órákban érkeztek meg a háromszéki helységbe, ahol elsőként megtekintették a Kézdialmás és Lemhény között nemrég felújított Szent Mihály-templomot, ahol a szombati templomszentelésre készülvén a szentmise assziszenciapróbáját is megtartották.

Szombaton a szeminaristák aktívan bekapcsolódtak a Szent Mihály-templom szentelési ünnepségébe, a szentmise főcelebránsa Kovács Gergely gyulafehérvári érsek volt. A délutáni órákban a kispapok Kézdiszentkeresztre is ellátogattak, ahol ministránsokkal és az ifjúsági csoport tagjaival találkoztak.

A pasztorális hétvége utolsó napján, vasárnap, a szeminaristák két szentmisén vettek részt: a kispapok egy csoportja a kézdiszentkereszti és bélafalvi, a másik a lemhényi közösséggel együtt ünnepelte a vasárnapi legszentebb áldozatot. Köszönet a lemhényi és kézdiszentkereszti egyházközségek híveinek, Hölgyes Pál Zsolt lemhényi és Tódor Attila kézdiszentkereszti plébánosnak a szeretetteljes vendéglátásért, a szellemiekben-lelkiekben tartalmas hétvégéért!

Forrás és fotó: SIS

MEGOSZTÁS