Mosoly az arcon, segítőkészség a kézben, bátorító szó az ajkon

0
1044
Fotók: Olasz Béla

Isten szolgálója Mester Mária Margit programcímmel tartottak módszertani napot a székelyudvarhelyi főesperesi kerület hitoktatóinak október 4-én, szerdán. A hitoktatók módszertani napjának főszervezője Török Edit M. Tarzícia mallersdorfi ferences nővér volt, aki egyben a kerület módszertani felelőse, továbbá jelen volt Gál László, a gyulafehérvári főegyházmegye főtanfelügyelője is.

A munkamegbeszélés közös szentmisével kezdődött, melynek a Tamási Áron Gimnázium bentlakásának kápolnája adott otthont. A szentmise főcelebránsa, Olasz Béla iskolalelkész szentbeszédében a Kulturális és Oktatásügyi Dikasztérium dokumentumát idézte, amelyet a szemináriumok és oktatási intézmények számára adott ki. A szentmise után közös visszatekintést tartottak, kiértékelve elmúlt tanév megvalósításait, elért eredményeit.

Bogos Mária szaktanfelügyelő a hitoktatás szakmai oldalát ismertette, kiemelve a tanulási egységterv fontosságát. Gál László főtanfelügyelő az idei országos hittanolimpia tematikájával és programjával kapcsolatos információkat osztott meg, továbbá bátorította a jelenlévőket az aktív, közös munkára. Török Edit M. Tarzícia mallersdorfi ferences nővér, módszertani felelős megköszönte a részvételt, és gyümölcsöző tanévet kívánt mindenkinek. A munkamegbeszélést kötetlen beszélgetés követte.

A szervezők

MEGOSZTÁS