Plébániai nyári tábor Biharpüspökiben

0
458

A biharpüspöki Szent Lőrinc-plébánián augusztus utolsó hetében nyári tábort tartanak 6-16 éves gyermekek számára.

Második alkalommal szerveztek tábort a plébánián, mondta Varga Sándor, azt tervezik, hogy mindig augusztus utolsó hetében, a búcsúünnep után szervezzék meg. Nem kizárólagosan bibliai témákra fókuszálnak, az a cél, hogy a gyermekek felfedezzék a plébánia környezetét, együtt legyenek, jól érezzék magukat.

Az egész hétnek, illetve ezen belül minden egyes napnak megvan a dinamikája, „én ezt hegymászáshoz hasonlítanám: felmegyünk a csúcsra, majd leereszkedünk róla”, magyarázta a plébános.

Hétfőtől péntekig 9 és 13 óra közt zajlanak a tevékenységek. A megérkezés után felvezetik a napot, a témát, reggelizés után kezdődnek a tevékenységek, többnyire játékok, egészen az ebédig. Csütörtökön délután találkoznak, aznap tábortűz lesz.

Hétfőn a Páli Szent Vince Társaság mentőszolgálatának önkéntesei látogattak ki a táborba, kedden a Bonitas iskola kutyaterápiás bemutatójára készülődtek. Szerdán íjászokjal, csütörtökön a cserkészekkel ismerkednek, pénteken ugrálóvárban szórakoznak. Vannak kézműves-foglalkozások is a Zabhegyezőkkel, és sokféle színes tevékenység. A tábor motorjai Varga Sándor plébános mellett Lőrinc Ilona kántornő, valamint a pedagógusok.

Ciucur-Losonczi Antonius

MEGOSZTÁS