A végtagok nélküli, világhírű Nick Vujicic Nagyváradon tart előadást

Önkéntesek jelentkezését várják

1
985
Nick Vujicic kolozsvári előadása 2019-ben. Fotók: Szász István Szilárd

A világhírű Nick Vujicic ausztrál/amerikai igehirdető Higgy, remélj, szeress! címmel tart előadást a Nagyvárad Arénában szeptember 11-én 18 órától – adta hírül a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Facebook-oldalán. A kezek és lábak nélkül született Nick Vujicicnek nincs ujjlenyomata, mégis már a világ számos országában járt, hogy tanítsa az embereket, példát mutasson különleges életével. A nagyváradi esemény sikeres lebonyolítása érdekében önkénteseket keresnek.

A motivációs tréner a nagyváradi polgármesteri hivatal támogatásával, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület és a Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében tart előadást Nagyváradon, tudtuk meg Tussay Szilárd szervezőtől, aki elmondta, hogy a rendezvény Facebook-eseményét pénteken, augusztus 4-én teszik közzé, ahol majd az érdeklődők tájékozódhatnak az esemény, illetve a jegyvásárlás részleteiről.

Nick Vujicic 2019-ben Kolozsváron és Sepsiszentgyörgyön is tartott előadást, erről ITT olvashatnak. A szerb emigráns szülők gyermekeként Ausztráliában született Nick Vujicic témái a hit és a remény, valamint a feltétel nélküli szeretet. Vujicic úgynevezett tetra-amelia szindrómában szenved, vagyis karok és lábak nélkül jött világra. Bal lába helyén csupán két lábujj van, amelyek segítségével ma már boldogulni tud a mindennapokban. A szülőket először sokkolta Nick állapota, ám hamarosan kiderült, hogy súlyos fogyatékosságától eltekintve gyermekük életképes. Így mindenben támogatták őt, hogy minél önállóbb életet tudjanak biztosítani neki.

Nick Vujicic életének egyik fordulópontja az volt, amikor édesanyja mutatott neki egy újságcikket, amely egy súlyosan fogyatékos férfiről szólt. Vujicic megértette, hogy a nehéz sorsával nincs egyedül. Tizenöt éves korában elolvasta János evangéliumának 9. fejezetét, amelyben Jézus Krisztus találkozik egy születése óta vak emberrel. Az emberek azon kérdésére, hogy miért született így ez az ember, Jézus azt feleli: azért, hogy nyilvánvalóvá váljanak rajta keresztül Isten tettei. Nick Vujicic élete és pályafutása sokak számára lehet példaértékű, bátorító gondolatai erőt adnak a mindennapokban.

Portálunk megkeresésére Dénes István-Lukács nagyvárad-olaszi református lelkipásztor, az egyházkerület püspökhelyettese, az önkéntesek szervezője elmondta, hogy felekezettől függetlenül várják az önkéntesek jelentkezését, akik számára eligazító napot szerveznek majd, ahol megismerkedhetnek a feladataikkal.

A szeptemberi nagyváradi előadás alkalmával az önkéntesek segítségére a következő feladatokban számítanak: a résztvevők fogadása és eligazítása, segíteni a beléptetésnél; a nézők ültetése a szektorok alapján; a helyszínen segítségnyújtás a kellékek pakolásában; a parkolás koordinálása; segíteni abban, hogy a termet olyan állapotban adják vissza, ahogy kapták.

Az önkéntesek tevékenysége szeptember 11-én délelőtt 10 órától 21 óráig tart (később is lehet csatlakozni). A résztvevőkkel való jó kommunikáció érdekében román nyelvtudás is szükséges. Az önkéntesek foglalkoztatása a rendezvény előtt megkötött önkéntes szerződés alapján történik.

Jelentkezni a következő linken lehet: https://forms.gle/fP184i9HWPnKUEEf6, illetve Gecse Krisztián-Dánielnél a 0752 525 818-as, valamint Dénes István-Lukácsnál a 0745 374 441-es telefonszámon.