Nagyváradi adomány a kárpátaljai rászorulóknak

0
535

Böcskei László megyés püspök szentmisét mutatott be a Szent Katalin-telepi plébániatemplomban július 27-én, csütörtökön délután 6 órakor, majd ünnepélyes keretek között megáldotta és átadta a Szent Panteleimon Karitász kárpátaljai görögkatolikus jótékonysági szervezet képviselőinek azt a mikrobuszt, amit a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye adományozott a kárpátaljai rászorulók megsegítésére.

Böcskei László püspök kifejtette, az anyagi segítség mellett reményt szeretnének adni az immár második éve háború által sújtott testvéreknek.

Az eseményen részt vettek a Páli Szent Vince Társaság önkéntesei is, akik az elmúlt hónapokban több tonna szállítmánnyal segítették az ukrajnai háborús menekülteket.

Szkoropádszky Péter, a kárpátaljai Munkács görögkatolikus Caritas-szervezetének vezetője Babos Adri, a nagyváradi egyházmegye munkatársa kérdésére elmondta, hogy az adományként kapott mikrobuszt egyrészt adományok szállítására, az ingyenkonyha céljaira, másrészt a háború által sújtottak, szülőket elvesztett, bombázott területekről kimenekített gyermekek nyári vakációra szállítása céljára használják majd.

Böcskei László püspök azért is örül, mert az általa vezetett egyházmegye hívei szívesen, többször segítették szenvedő testvéreiket.

A váradi egyházmegye élő kapcsolatban van a kárpátaljaiakkal, tudja, mikor mire van a legnagyobb szükség, és mivel most a mobilitás volt a fő gond, ezért adományoztak egy mikrobuszt, amely áldással, szenteltvízzel meghintve indult útjára, hogy segítségével segíteni tudjanak.

Forrás: nagyváradi egyházmegye

Fotó: az Egyház mi vagyunk videó képkockái