Családként megélni a szeretet mélységeit

0
968

Idén is megszervezte családos táborát a Katolikus Magyar Bibliatársulat (KMB) kisgyerekes családok részére. A július 1416. között Hargitafürdőn tartott esemény célja a családok kikapcsolódásán túl Szent Pál Szeretethimnuszának elmélyítése volt.

A program az ismerkedést követően közös szentmisével indult. A családos csapatot Portik Hegyi Kelemen és Magos Gyöngyvér kísérte. A cél a családok kikapcsolódásán túl Szent Pál Szeretethimnuszának elmélyítése volt. Ferenc pápa A családban megélt szeretetről kezdetű apostoli buzdítása segítségével végigelmélkedtük a szeretet tulajdonságainak jelentését, mélységét és megvalósulását a konkrét családi helyzetekben.

„A szeretet türelmes, jóságos, nem féltékeny, nem kérkedik, nem gőgösködik, nem tapintatlan, nem keresi a magáét, haragra nem gerjed, rosszat föl nem rója, nem örül a gonoszságnak, de együtt örül az igazsággal, mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel” (vö. 1Kor 13, 4–7).

A résztvevők egy rövid bevezetés után egyénenként átelmélkedték a szeretet tulajdonságait, majd megbeszélték párjukkal és végül kiscsoportban osztották meg felismeréseiket. A megosztásokat az egyéni tapasztalatok, nehézségek megosztása fűszerezte meg és tette életszerűvé. Ráismertek, hogy minden egyes család megküzd nehézségekkel, megküzd a hétköznapok sodrásával, de ha velük van Isten, ha a családban ott van Jézus, mennyivel könnyebb kikerülni a sodrásból és újra családként megélni a szeretet mélységeit.

A gyerekek az elmélkedések ideje alatt Boros Henrietta és Graur Nikolett vezetésével kreatív programokon vettek rész, a nagyobbak érdekes bibliai történetekkel ismerkedtek.

A szabad délutánokat közös kirándulással töltötték a résztvevők, élvezve ezt az új családi közösséget, a csodálatos hargitai táj szépségét, a friss levegőt és az éppen érő erdei gyümölcsöket. Péntek este a szentségimádás alatt adtak hálát Istennek családjukért, az utolsó este pedig vidám jeleneteket mutattak be a család élet hétköznapjairól, majd tábortűz körül közös énekléssel zárták a napot. A program végén hálatelt szívvel, feltöltődve vitték haza új felismeréseiket, élményeiket.

Ez volt a tizenkettedik KMB-s családos hétvége. Találkozunk 2024-ben!

B. E., Csíkszereda