Kastélylátogatás korhatár nélkül

0
488
Fotók: Gyulafehérvári Caritas

Hatvanöt személy kirándult július 21-én Péter Róbert vezetésével, meglátogatva az erdőszentgyörgyi Rhédey-kastélyt és a kőrispataki Szalmakalap-múzeumot, majd Bözödújfalut. A Caritas idős csoportjaiból ezúttal a csomafalviak, az alfalviak és a borzontiak kirándultak együtt, közülük negyvenkilencen csoporttagok, tizenhaton pedig az ő hozzátartozóik voltak.

A csoportvezető beszámolója szerint a három településen összegyűlteket Erdőszentgyörgyre szállította az autóbusz, ahol két csoportban, idegenvezetőkkel ismerkedtek a Rhédey-kastéllyal. Innen Kőrispatakra vezetett az út, ahol a Szalmakalap-múzeumban Szőcs Lajos tulajdonos tartott ismertetőt, de kihagyhatatlannak bizonyult az óriás fejfedővel való fotózkodás is.

Aztán a múlt szomorúbb részével találkoztak, a kommunizmus idején elárasztott település, Bözödújfalu emlékparkjában jártak. Ide még akár vissza is térhetnek, hiszen a kánikula miatt csak egy röpke betekintésre volt lehetőség. A napzártára a Gerendás panzióban került sor, bőséges és finom estebéd mellett beszélgettek az élményekről. Végül hazafelé vették az irányt, Csomafalva szászfalusi szeglete volt a végállomás.

Meleg napot fogott ki a társaság, egészségügyi probléma ennek ellenére nem jelentkezett, jó kedvvel, sok élménnyel járták meg az utat, hálával tértek haza.

Balázs Katalin, Gyulafehérvári Caritas