Gitártábor Micimackó gondolataira építve

0
743

Micimackó egyik bölcs gondolatára – „Bátrabb vagy mint hiszed, erősebb, mint sejted és okosabb, mint gondolod!” – építette idei gitártáborát a Brassó-bolonyai BOLdoGICS zenecsoport csapata, melyet július 9–15. között tartottak Gyulafehérváron, a Gróf Mailáth Gusztáv Károly Teológiai Líceumban (GMGK) ötven résztvevővel. A táborról Égei Imola számol be.

Farkas Ervin, a GMGK igazgatója által celebrált szentmisével indítottunk, melyet Kovács József spirituális homíliája, valamint Pasca Szilard prefektus jelenléte tett felemelőbbé. Az estét vacsorával, majd ismerkedő, csapatösszerázó tevékenységekkel folytattuk és esti imával zártuk.

A táborban töltött napokat ébresztővel indítottuk, melyet reggeli torna, ima és reggeli követett. Kiscsoportokban a résztvevők bekapcsolódtak a házimunkába is, valamint testet és lelket felüdítő animációs és liturgikus előkészületekbe. Ezt gitáróra követte, ahol a résztvevők haladási szintjüknek megfelelően tanulhattak. A délelőttöt interaktív előadások zárták, melyek az elfogadásra – „A gyomok is virágok, ha megismered őket.” –, a szeretetnyelvekre – „Van úgy, hogy valaki nagyon törődik a másikkal. Azt hiszem, ezt hívják szeretetnek.” –, önismeretre – „Azok a dolgok tesznek egyedivé, amikben különbözök másoktól” – és az igazi értékekre – „Van úgy, hogy a legkisebb dolgok foglalják el a legnagyobb helyet a szívedben.” – tanítottak. Az ínycsiklandozó ebédet csendes pihenő követte, majd ismét a gyakorlásé volt a főszerep. A délutánok sportos, kézműves, táncos tevékenységekkel teltek, melyet vacsora követett. Az estéink is vidámak voltak, hiszen volt filmnézés, karaoke, just dance és kultúrák estje, melyet az esti ima követett. Utolsó nap minden csoport bemutatta a hét folyamán tanultakat, este alkalmunk nyílt sétálni a várban, majd a heti témák átismétlésével, imádságos lelkülettel zárult a tábor.

Köszönetünket fejezzük ki elsősorban a jó Istennek, Fáy Leó-Lórant plébánosnak és T. Pál Áronnak a támogatásért. Hálásak vagyunk Farkas Ervin igazgatónak a szívélyes fogadtatásért és befogadásért, Pasca Szilárdnak és Kovács Józsefnek a szentmiséért, valamint minden kedves jótevőnek a gondoskodásért és szeretetért, amit a hét folyamán kaptunk.

Égei Imola

MEGOSZTÁS