A III. Székelyföldi Kerékpáros Találkozóval zárul az idei FerBiT

0
867
Fotók: FerBiT

„Találkozzunk, imádkozzunk, beszélgessünk, kerekezzünk és töltsük együtt ezt a napot!” – írják a III. Székelyföldi Kerékpáros Találkozó szervezői az esemény hirdetésében. A 16. alkalommal megszervezett Ferences Biciklitúra (FerBiT) július 29-én ér célba: a csíksomlyói hegynyeregben, a Hármashalom-oltárnál várják az érdeklődőket a Székelyföldi Kerékpáros Találkozóra.

Mintegy 500 km-et teker a FerBiT csapata július 22-én Máriapócsról indulva, hogy egy héttel később, július 29-én a csíksomlyói hegynyeregben ünnepeljenek együtt a kerékpáros és motorkerékpáros résztvevőkkel. Természetesen a gyalogos, autós zarándokokat is szeretettel várják a záróeseményre.

A FerBiT 16 éve van úton, eddigi megtett útjaik közt szerepelt Székelyföld minden szeglete, Csínód, Kóstelek, Csobányos, Úzvölgye, a székelyföldi városok, Partium, Máriazell, Lourdes, Fatima, Róma… Hol kisebb, hol nagyobb létszámmal 15 európai országot Isten segedelmével betekertek.

Az idei, 16. FerBiT a következő útvonalon halad:
július 23., vasárnap: Máriapócs – Nyírbátor – Vállaj – Nagykároly – Tasnád (70 km);
július 24., hétfő: Tasnád – Érszakácsi – Zilah (59 km);
július 25., kedd: Zilah – Zsibó – Kissomkút – Szamosújvár (103 km);
július 26., szerda: Szamosújvár – Ördöngösfüzes – Gyeke – Sáromberke – Marosszentgyörgy (104 km);
július 27., csütörtök: Marosszentgyörgy – Székelykál – Mikháza – Szováta – Székelyudvarhely (94 km);
július 28., péntek: Székelyudvarhely – Szentegyháza – Csíksomlyó (54 km);
július 29., szombat: III. Székelyföldi Kerékpáros Találkozó a csíksomlyói hegynyeregben, a Hármashalom-oltárnál;
július 30., vasárnap: ebéddel ér véget a 16. FerBiT.

A III. Székelyföldi Kerékpáros Találkozóra a gyülekező július 29-én reggel 10 órakor lesz a csíksomlyói kegytemplom előtti téren, fél 11-kor lesz az indulás. 12 órától lesz a szentmise, a kerékpárok megáldása egy kis meglepetéssel, azt követően pedig a Szent István Ház udvarán lesz az ebéd. A FerBiT-ről és a Székelyföldi Kerékpáros Találkozóról a Ferences Biciklitúra Facebook-oldalán találnak további részleteket.

„Gyere el te is! Gyalog is, autóval is szívesen látunk! Találkozzunk, imádkozzunk, beszélgessünk, kerekezzünk és töltsük együtt ezt a napot! Motorkerékpárosok, kerékpárosok nyeregbe!” – buzdítja portálunkon az érdeklődőket Főcze Imre, Bonaventura ferences szerzetes, a FerBiT megálmodója és éltetője, a romániai Mária-út lelki igazgatója.