Bibliatábort szervezett a kantai Szentháromság-plébánia

0
744

Három napra, június 19–21. között újra hangos lett a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum udvara. Második alkalommal tartottak bibliatábort a kantai Szentháromság-plébánia szervezésében 170 résztvevővel.

Első nap Ádám és Éva történetén keresztül ismerkedtek meg a gyerekek Isten gondviselő szeretetével, továbbá az istengyermekség ajándékának értékességével.

A második nap Sámuel születéstörténete elevenedett meg, amelyből a gyerekek megtanulhatták, hogy Isten a nehéz helyzetekben sem hagy egyedül, valamint hogy az igazán fontos és lényeges dolgokért meg kell harcolni.

A délután folyamán kiscsoportos foglalkozásokra és beszélgetésre került sor a téma elmélyítése céljából. A nap táncházzal, majd pedig imával zárult.

A harmadik nap közös szentmisével és tábori vásárral zárult, ahová a szülők is nagy számban eljöttek.

A délelőtti tematikus előadásokat korcsoportokra osztott foglalkozások követték. A foglalkozásokat ifjúsági énekek, játékos vetélkedők és lelki beszélgetések színesítették.

A tábor ünnepélyes szentmisével zárult, amelyben a résztvevők köszönetet mondtak Istennek és áldását kérték az elkövetkezendőkre. A tábor jó alkalom volt a lelkiekben való növekedésre.

Kantai Szentháromság Plébánia

Fotó: Jancsó Máté