Jézus szeretetének misszionáriusai

Borsabányai gyermekek és fiatalok csatlakoztak a Szent Gyermekség Művéhez

0
481
Fotók: a szatmári egyházmegye honlapja

A borsabányai Assisi Szent Ferenc-plébániához tartozó gyerekek és fiatalok egy csoportja csatlakozott a Pápai Missziós Művek (Operele Misionare Pontificale, OMP) Szent Gyermekség Művéhez június 10-én, szombaton.

Az a szándékuk, hogy intenzívebben kövessék Jézust, Leabu Marius plébános buzdítására született, aki egyben a szatmári egyházmegyei OMP elnöke is. A plébános beszélt a gyerekeknek és fiataloknak a missziós karizmáról, meghívva őket, hogy a szombati katekézisen imádkozzák együtt a rózsafüzért, felajánlva azt a misszionáriusokért és a misszióért. Örömmel elfogadva ezt a kezdeményezést, a CMP világnapja alkalmából, összegyűltek a templomban és együtt imádkoztak, ily módon kifejezve szolidaritásukat az ország többi pontján élő missziós gyerekekkel és fiatalokkal. Ez alkalomból készítettek fényképeket és elküldték az OMP hivatalába és utólag megjelentek a bukaresti érsekség és a vatikáni Agenzia Fides honlapján is.

Ez a megosztás sok bátorságot adott a borsabányai gyerekeknek és fiataloknak, úgyhogy Leabu Marius plébános meghívására június 10-én leszögeztek egy missziós képzést célzó találkozót, amely végén 24 gyerek és fiatal csatlakozott a Szent Gyermekség Művéhez. Eugen Blaj, a Pápai Missziós Művek országos elnöke elmagyarázta az új tagoknak feladataikat, továbbadva ezzel számukra annak örömét, hogy Jézus szeretetének misszionáriusai lehetnek, Boldog Pauline Jaricot-hoz hasonlóan, aki az OMP Hitterjesztés Műve alapítója. Eugen Blaj több hasonlatával segített nekik megérteni a missziós karizmát, hogy érezzék Jézus szeretetének vonzását.

Forrás: Pápai Missziós Művek/A szatmári egyházmegye honlapja