Jobbak lenni az elfogadásban – KiSérŐ tábort tartottak Szelterszen

0
393
Fotók: Szent Gellért Alapítvány

Immár sokadik éve rendezik meg minden évben a szelterszi Szent Gellért Rehabilitációs és Rekreációs Házban a KiSérŐ tábort fogyatékkal élő gyermeket nevelő családok számára. A június 9–11. között tartott táborban a résztvevők bebizonyították, hogy kerekesszékkel is lehet métázni. Azért családias a KiSérŐ tábor, mert minden tagja: a sérült, a testvére(i), a szülők, lehetnek azok, akik. Mert elfogadás van – írta beszámolójában György Ida a Szent Gellért Alapítvány Facebook-oldalán.

Még hogy nem tudnak métázni, akik kerekesszékesek, járókeretesek! Rájöttünk, tudnak! Nemcsak drukkolni a pálya szélén, de szaladni, haladni, izgalomban lenni, célba érni is. Ha van valaki, aki velük megy, küzd, izgul, halad… és célba ér!

A KiSérŐ tábor, melyet a szelterszi Szent Gellért Rehabilitációs és Rekreációs Házban tartottunk, immár sokadik éve, most is tele volt élményekkel. Eszter (a sérült Bea testvére) fogalmazta meg: a sérült gyermek áldás a családban. Mert mindannyiunkat, akik őt körülvesszük, jobbak leszünk az elfogadásban. Azért családias az egész tábor, mert minden tagja: a sérült, a testvére(i), a szülők, lehetnek azok, akik. Mert elfogadás van.

Mi, azok a családok, akik sérült gyermekeink miatt találkozunk évről évre, ezzel az élménnyel gazdagodtunk a napokban tartott táborunkban is. Együtt lenni, beszélgetni, játszani, értékesnek élni meg minden családtagot, a sérült gyermeket, a testvért, a szülőt. Ez az élet.

György Ida

Forrás: Szent Gellért Alapítvány